Ta med bilen på cruise!

Å reise lenge i bil med små barn byr på mange utfordringer. Skal du ut på tur i Europa med bil og barn kan reisen bli lang. Særlig for de minste.  Det var nettopp en slik tur vi var på da vi bestemte oss for å «jukse» på vei hjem til Norge, og vi valgte dermed Kiel-fergen med Color Line. Color Magic er verdens største cruiseskip med bildekk. Perfekt!

 

Det at Color Line ikke bare tilbyr cruise, men at du også kan ta med bilen på reisen, gir en spennende kombinasjon for hele familien. Vel ombord og innlosjert i den relativt lille, men praktiske lugaren vår, var alle klare for å utforske båten. Det ble straks klart at mange av de andre reisende ikke var på bilferie, men gjester som kanskje ønsket en kort pause hjemmefra. Og det er ikke mangel på tilbud for de reisende, uansett hvilken type tur man er på.

Skipene er fylt med opplevelser for store og små. Skipet er nær beslektet med moderne cruiseskip, med et bredt utvalg av restauranter, butikker, underholdningstilbud som Adventure Planet, Aqualand, Teen’s Plaza og Kid’s Corner for den yngre garde. I tillegg har skipet diverse barer, sceneshow på kvelden og casino for de litt større.

Vi hadde 4- stjerners lugar med et stort rundt vindu, noe som var verdt oppgraderingen fra innvendig basislugar under dekk. Utsikten mot kysten var fantastisk, og barna syntes det var ekstra spennende å følge med. Vi tok turen opp på dekk flere ganger, og var langt fra de eneste av gjestene som var på dekk for å nyte utsikten i sommerværet.

Som andre cruiseskip har både Color Magic og Color Fantasy et godt spa- og treningssenter. Begge skipene tilbyr et topp moderne treningssenter, boblebad, badstue, massasjestoler, frisør og spabehandlinger. Her kan du velge mellom å trene eller slappe av med utsikt utover havet. Eller kanskje du foretrekker en frisørtime?

Om morgenen gledet vi oss til frokost i à la carte restauranten som vi hadde hørt mye positivt om. Og den skuffet ikke! En fasjonabel buet trapp leder deg ned til en flott restaurant. Førsteinntrykket som møtte oss var de store glassflatene av noen vinduer som strakk seg over hele skipets akterut, fra topp til tå. Hyggelig betjening fylte stadig på påleggsfatene, og tilbudet og kvaliteten på maten var mer enn vi hadde forventet.

Mange passasjerer, som oss, bruker Kiel-fergen som et rent transportmiddel fra A til B, men omtrent like mange passasjerer bruker fergen som et cruiseskip. En rundtur fra Oslo til Kiel har to overnattinger og gir opplevelsen av et mini-cruise. Kiel-fergen er uansett en spennende og morsom måte å komme seg over til Europa på, og kan også være et fint alternativ til det som egentlig bare skulle være en bilferie.

 Stemningsfull seilas i Oslofjorden en vakker ettermiddag vinterstid i Drøbaksundet.

 Stemningsfull seilas i Oslofjorden en vakker ettermiddag vinterstid i Drøbaksundet.

 

God tur!