SANDEFJORD

«Under morgenkaffen funderte vi over de virkelige store spørsmålene i livet: Hvilken strand skal vi velge i dag?

Det føles som om solen alltid skinner i Sandefjord og livet er en eneste sorgløs sommerdag. Senere på dagen syklet vi ut til sandstranden Tallakshavn på Østerøya»

 

 

Paradis

Hvorfor reise på ferie til sydligere strøk? Strandvika på Østerøya.

 

Skjellvika er en av Vestfolds beste familiestrender.

 

Mangfoldet av svaberg, strender og lune viker gir flotte muligheter for rekreasjon. Det er totalt 116 øyer og holmer i Sandefjord. Motivet er fra øygruppen Stauper som ligger ute i Tønsbergfjorden mellom Sandefjord og Tjøme. 

 

Øya Natholmen, eller Knattholmen (nyere navn mange bruker) er et lite kystparadis i Sandefjord. Her råder full «sørlandsidyll» med én eneste vei som slynger seg mellom hvite og røde trehus. En vakker bro i herlig i miljø av kystkultur fører deg fra fastlandet og over til øya. Natholmen er på mange måter en gjemt og hemmelig skatt for mange – ja, selv mange av Sandefjords innbyggere har aldri vært her!

Øya er relativt liten, men du finner to badestrender og skogsstier her + den vakre skjærgården som omringer øya.Det er heller ikke vanskelig å finne frem til Natholmen. Det er parkeringsplass rett ved broen som fører over til øya og det går rutebuss (rute 163) fra Sandefjord til samme parkeringsplass. Fra sentrum av Sandefjord er det 9 km ut til Natholmen og dette er en meget flott strekning å sykle for de som foretrekker sykkelen som transportmiddel.

 

Midtåsen var tidligere hjemmet til den kjente skipsrederen Anders Jahre, og hans kone Bess Jahre. Huset ble bygget i 1933 av Arnstein Arneberg. Sandefjord kommune har i dag ansvaret for å vedlikeholde parkanlegget.

 

Huset omgis av en 60 måls stor park som gir den perfekte rammen for arrangementer utendørs om sommeren. Fra hagen har du fantastisk utsikt over byen og fjorden.

 

Her dekkes det delikate bord til enhver anledning med 1800-talls kandelabre og blomster etter eget ønske.

 

Innendørs ute i naturen. Midtåsen skulpturpaviljong og -park i Sandefjord danner rammen om et utvalg av kunstneren Knut Steens skulpturer i marmor og bronse. Tolv marmorskulpturer er plassert inne i paviljongen, og fire skulpturer i bronse i landskapet utenfor.

 

Paviljongen er oppført i lys, plass-støpt betong, og kunsten omhylles av eksponert lys betong i både vegger og gulv. En spenstig takkonstruksjon av glassdragere og glassplater slipper sollyset til.

 

Sandefjord er en by og en kommune i Vestfold. Sandefjord sentrum ligger ved enden av Sandefjordsfjorden. Med halvøyene Østerøya og Vesterøya har kommunen en kystlinje på hele 146 km, som sammen med alle strendene samt hytte- og campingturistene gjør Sandefjord til en sommerby.

 

Hvalfangstskuta «Southern Actor» er et flytende museum.

 

Det er et flott syn når nesten tusen båter stevner ut Sandefjordsfjorden på midtsommeraften.

 

Hvalfangstmuseet i Sandefjord er Europas eneste spesialmuseum for hval og hvalfangst. Museet ligger sentralt midt i sentrum.

 

Vesterøyas strandperle. Badestranden Langeby er en av Sandefjords mest populære strender. En stor langgrunn sandstrand på ca. 150 meter. Mange gode fasiliteter på Langebystranda, med butikk, toaletter og dusj på campingplassen. Sandvolleyballbane, fotballbane og lekeplass. Stranden får du enkelt øye på der den ligger nesten helt inntil hovedveien på høyre side når du kjører utover på Vesterøya.

 

Sjømerket Tønsberg tønne.

 

Magisk Jonsok. Sandefjord er stedet for feiring av midtsommerkvelden. Her fra sandstranden på Vøra Camping.

 

Sommerbyen Sandefjord.

 

Sandefjord by night. Sommerstid i hvalfangerbyen syder det av liv og aktiviteter dag som natt.

 

Sommerbyen Sandefjord ligger ved enden av Sandefjordsfjorden. Sandefjord er en tradisjonsrik sjøfart- og kulturby. Sandefjord har mye å by på for den som er interessert i historie, kultur, friluftsliv og glad i det gode liv. Her har vikingene lagt igjen betydelige spor. Her har internasjonale storheter besøkt byens kurbad, og hvalfangerne hatt sin storhetstid. Den tidligere hvalfangstbyen kan friste med et eget hvalfangstmuseum og et yrende sommerliv på byen.

 

 

Hvalfangstmonumentet i Sandefjord.

De gyllne vannstrålene minner om sprutende og rennende gull, og kan stå som symbol for Sandefjords vekst og velstand gjennom byens hvalfangsthistorie.

 

 

 

 

Sandefjord

 

Sandefjord er byen som våkner til liv i sommermånedene. Den ellers så stille og rolige byen nærmest sprudler av glede når ferierende kommer for å nyte etterlengtede sommerdager her. Et godt utvalg butikker og stemningsfulle utesteder, kombinert med svaberg, mange friluftsområder og langgrunne strender, gjør dette stedet til et yndet reisemål. Her skal vi gi deg en oversikt over hva Sandefjord har å by på i dag, og hva det en gang var. Sandefjord har mye å by på for den som er interessert i historie, kultur, friluftsliv og glad i det gode liv.

 

Sjøveien til Sandefjord

Sandefjord er en tradisjonsrik sjøfartsby. I dag er Sandefjordsfjorden hovedveien for de som kommer sjø¬veien til Sandefjord. De to lange karakteristiske halvøyene like øst for sentrum, Vesterøya og Østerøya, var tidligere to øyer. Dermed kunne vikingtidens farkoster ta seg frem direkte fra der Sandefjord ligger i dag og ut i Tønsbergfjorden, uten å måtte runde Vesterøya og Østerøyas sydspisser, Holteskjær og Tønsberg Tønne. Den indre leden har landhevingen fjernet i løpet av siste halvdel på 1600-tallet.

Vestfolds mest folkerike kommune er en fin havn å besøke i båt enten du skal legge deg til på en holme eller besøke byen. Ved Strandpromenaden nedenfor Rica Park Hotel, er det anlagt en flott småbåthavn med tydelig merkede gjesteplasser. Fra Strandpromenaden har du byen for dine føtter. Den grønne og svale badeparken er nærmeste nabo til Strandpromenaden, som er natur¬lig å rusle igjennom før det mer urbane strøket av Sandefjord møter deg med alle typer butikker og serveringssteder ute og inne. Svært gode restauranter finner du både i sentrum og nede i havneområdet. Hva med å avslutte kvelden med en deilig hvalbiffmiddag på en av restaurantene, eller besøke verdensmester i kokkekunst Geir Skeie sin resturant i indre havn, Brygga 11. Fra havneområdet har du utsikt til den vakre fjorden og ofte sees her de to konkurrerende fergeselskapenes ferger som går i rute til Strømstad i Sverige. Begge fergeselskapene har flere daglige avganger fra Sandefjord.

 

Friluftsparadis

For den friluftsinteresserte er Sandefjords naturomåder et paradis, og man trenger heller ikke dra langt fra bykjernen for å være ute i fin natur. Sandefjord er heldig ved at de tre bynære åsene og friluftsområdene som Preståsen, Mokollen og Virikskogen omkranser byen. Flere sentrumsnærliggende parker smelter det grønne sammen med det harmoniske byliv. I geografisk størrelse er Sandefjord en relativt liten kommune, men har en fantastisk skjærgård hvor de tre fjordene, Sandefjordsfjorden, Mefjorden og Tønsbergfjorden sørger for hele 146 kilometer kystlinje.

I 2009 ble Sandefjord kommune kåret til årets friluftskommune i Norge. Prisen ble tildelt kommunen for sitt langsiktige arbeid med å sikre og synliggjøre kulturminner og friluftsområder for byens befolkning og besøkende. Kommunen har blant annet registrert 2800 kulturminner som gjøres tilgjengelig for alle.

 

Tønsberg Tønne

Sørspissen av Østerøya i Sandefjord er en del av selve indrefileten av Vestfold-Skjærgården. Yxney brukes i dag som navn på den ytterste delen av Østerøya. Området omfatter blant annet et naturreservat og Tønsberg Tønne. Tønsberg Tønne er et markant sjømerke ved innseilingen til Tønsbergfjorden. Som sjømerke må dette være meget gammelt, og ganske sikkert landets eldste stående sjømerke. Det gamle sjømerket er nevnt allerede i Sverresagaen på 1200-tallet. Sjømerket var den gang muligens en tønne på stake. Siden den tid er sjømerket blitt erstattet av en stor steinvarde som er malt sort og hvit.

 

Farvannet utenfor Tønsberg Tønne er en tøff havstrekning som kan by på grov sjø, selv i lite vind. Mange skip har forlist her, det siste i 1960 (frakteskipet Bjørgvin). I 1944 forliste det tyske trans-portskipet Völkenburg her. De to nevnte skipene ligger som meget godt bevarte skipsvrak på ca. 20 meters dybde.

 

Hvis en bruker parkeringsplassen til stranda i Trubervika er det ca 30 minutter å gå ut til Tønna. Den siste delen opp til utsikts¬punktet er ganske ulendt, men med litt tålmodighet kommer en opp. Det er to fine badestrender på vei utover. Midtsommers kan det være plagsomt med insekter, så vår og høst er å anbefale for besøk. Det er spor etter den andre verdenskrig i området, og de er godt bevart. Nå på våren er det vakkert med blomster.

På odden der sjømerket Tønsberg Tønne står er det en stil¬ling med en kaserne bygget ned i en kløft, samt fire observasjon/mitraljøsestillinger sprengt ned og støpt i fjellet. Denne stillingen kontrolerte skipsleia ved Tønna. Her er det tre mitraljøsestillinger, sprengt inn i bratte fjellet som svalereder. Det går en kløft på tvers med en bro over, og nede i kløften finner vi en soldatkaserne. I fjellveggen mot vest er det satt inn trinn i fjellet, slik at det var lettere å komme inn i stillingen. Fra denne posten kan man se ut mot det åpne havet og Vesterøya fort til høyre og Torås/Verdens Ende til venstre. Denne stillingen dekket innløpet mellom Tjøme og fastlandet. Dette har nok vært en vik¬tig lytte og observasjonspost der den ligger høyt og fritt. Det er vanskelig å komme dit da det er bratte kløfter rundt hele odden. I fjellsiden mot vest er det støpte trapper og ståltrinn satt fast i fjellet. Gode stødige sko, og en porsjon vågemot, trengs for å komme frem til denne stillingen. Kommer du dit en stille sommerdag, eller en stormdag på høsten, så får du en fantastisk opplevelse og utsikt fra en av de tyske stillingene her.

 

Hvitmalt trehusidyll

Bjerggata og Thaulowsgate ligger i den gamle delen av Sandefjord by. En liten avstikker hit anbefales. Bare noen få minutter spasering fra sentrumskjernen befinner du deg blant hvitmalte trehus fra begynnelsen av 1800-tal¬let. Det støyfrie og idylliske området er et av Sandefjords eldste bevarte boligområde.

 

Populært kurbad

I Sandefjord var det ikke så mye liv og røre før stedet ble utviklet som kurbad. Det var endel tømmerfløting ned fra Kodal til ladestedet, men mye av den indre del av fjorden var myrlendt og ube-bodd. Men i 1837 etablerte privatlegen dr. Heinrich A. Thaulow et sjøbad der. Han hadde bodd i byen siden 1833. Kort tid etter oppdaget han en svovelholdig kilde som ble brukt i behandlingen. Likeledes innførte han bruk av maneter. Den såkalte thaulowske metode var en kombinasjons¬kur som bidro til badets voksende ry.

Selv om det å være i badet var en sosial begivenhet, var badet først og fremst en medisinsk institusjon, med behandling av reumatiske lidelser som det viktigste. Kurmidlene omfattet blant annet svovel¬vann, gytje, bad i tang og bad i brennmaneter. Og kurgjestene drakk sine glass svovelvann ved svovelbrønnen hver morgen.

Både kongehus, statsminister og ledende kulturpersonligheter kom på kur hit. Myrlendt var det fortsatt, og for å komme fra den storslåtte sveitservillaen til byg¬ningene med badekulpene måtte man gå på lemmer over myra. Musikkpaviljonger ble satt opp langsetter, og andre steder, til underholdning av folk på vei over lem¬mene til sin vederkvegelse. Det antas at omtrent 50.000 mennesker gjestet badet i perioden 1837 til 1939. Det store flertall av gjestene var nordmenn, men også dan¬sker, svensker, tyskere, briter, amerikanere og russere var gjester her. Fra Tyskland via Sverige ble det satt opp egne direktebåter inn i fjorden. Kurbadets renommé gjorde hele distriktet til et populært feriemål.

 

Rik hvalfangsthistorie

Allerede fra 1850 drev en del skuter fra Sandefjord selfangst og hvalfangst i Nordishavet og Finnmarkskysten. Dette var heller virksomhet i det små; den norske hvalfangst i nord var mer en beskjeftigelse for folk langs landets vestvendte kyster. Men i 1905 begynte den pelagiske hval¬fangst; da sendte Chr. Christensen den første hvalfangstekspedisjonen fra Sandefjord til Sørishavet. I årene 1905 til 1914 ble det startet 25 hvalfangstselskaper i Sandefjord. Byen opplevde en voldsom økonomisk oppgangsperiode. På slutten av 1920-årene hadde Sandefjord en flåte på 15 kokerier og over 90 hvalbåter. Da virksomheten var på sitt høyeste tidlig i 1950-årene var det en hektisk aktivitet i havnen om sommeren når hele flåten var hjemme. Foruten meka¬niske verksteder og andre produksjons-bedrifter, hadde også forretningsstanden gode kunder i de hjemvendte hvalfangerne. Over 2800 mann i området hadde hyre på hvalfangst i 1954.

Fra midten av 1950-tallet ble hvalfang¬sten gradvis nedtrappet. Hvalforekomstene ved Antarktis hadde minket dramatisk og verneinteressene ble stadig sterkere. En gradvis omlegging til tankfart, vitner om at også næringen selv forsto at hvalfangsteventyret gikk mot slutten. Utover på 1960-tallet gikk stadig færre ekspedisjoner sydover, og sesongen 1967/68 ble den siste for Sandefjords del.

I dag holdes minnene fra denne viktige epoken i byens historie vedlike gjen¬nom hvalfangstmuseet og den restaurerte hvalfangstskuta «Southern Actor», som ligger på museumsbrygga.

 

Hvalbåtmuseum

Hvalbåten «Southern Actor» ble bygd ved Smith´s Doc Ltd. i Middlesbrough i England i 1950. Fram til 1962 var den i bruk til hvalfangst i Sydishavet, deretter ble den brukt til fangst både langs norskekysten og i Spania. I 1989 ble båten oppdaget da den lå for opphugging i Nord-Spania, og en rask aksjon førte til at den gamle hvalbåten senere samme år ble kjøpt til Sandefjord. I «Southern Actor» fikk Sandefjord med sin hvalfangsthistorie ei etterlengtet skute som et levende museum og en attraksjon for byen. Takket være tilskudd og gaver, og ikke minst, nærmere 80.000 dugnadsti¬mer utført av tidligere hvalfangere, ble den gamle fangstskuta med utkikkstårn total¬restaurert på en utmerket måte. «Southern Actor» er i dag en del av Hvalfangstmuseet, og den ligger ved en egen museumsbrygge i Sandefjord havn. Båten er representativ for den type hvalbåter det ble bygd flest av i 1945-55, og Sandefjord har fått en unik mulighet til å formidle viktige sider av Vestfolds hvalfangstkultur. «Southern Actor» er både «museum» og passasjerbåt der hvalfangstveteraner er et mannskap som gjerne forteller om «livet om bord». Det er omvising på båten om sommeren. Skal du arrangere en båttur utenom det vanlige, kan du leie båten etter nærmere avtale.

 

Herskapelige Midtåsen

På en høyde med utsikt over fjorden ligger herskapelige Midtåsen i Sandefjord. Dette var hjemmet til skipsreder Anders Jahre og hans kone Bess Jahre i mange år, til han døde i 1982. Enken Bess fortsatte å bo her inntil hun døde sommeren 2006. Etter hennes død ble eiendommen kjøpt av Sandefjord kommune, Vestfold fyl¬keskommune og Anders Jahres Humanitære stiftelse gjennom sel¬skapet Midtåsen AS.

Hovedhuset på 1200 kvadratmeter ble tegnet av den kjente arki¬tekten Arnstein Arneberg i 1933. Huset sto klart mot slutten av 1950 årene, etter flere ombygninger. Byggestilen kan karakteriseres som neddempet funksjonalisme. Huset ligger på en høyde langs en terrassert akse mot Sandefjordsfjorden. På baksiden av huset finner vi trappeanlegget med skulpturer, gamle eiketrær og flotte planter. Hageanlegget omfatter hele 60 mål med parkanlegg og flott natur, og er tilgjengelig for allmennheten. Et unikt sted for sommerarrangementer. Hovedbygningen og parkanlegg er fredet.

Huset er pusset opp og bevart slik det var da ekteparet Anders og Bess Jahre bodde der, med unntak av kjøkkenet som er pusset opp i topp moderne stil. Huset oser av kvalitet. Rommene er relativt små, da Jahre ønsket et hjemmekoselig hus. Kontoret til Jahre er beholdt akkurat slik det sto i hans dager, og er kanskje den mest berømte delen av eiendommen. Det sies at han brant regnskapspapirer i peisen her for å unndra disse fra skattemyndighetene. Det mest impone¬rende rommet på Midtåsen er Arnebergsalen, som sto klart i 1960. Her ble det holdt celebre middager for blant andre kjentfolk som den svenske tenorsangeren Jussi Björling, samt norske og sven¬ske kongelige. Store tapisserier fra tidlig 1700-tall pryder veggene. Disse er så gamle at de ikke kan tas ned og renses. Det henger også en rekke malerier av Anders Jahre selv, samt kunst som ekte¬paret samlet gjennom tidene. Glassmaleriene forteller personlige historier og tapetene er spesialdesignede. Det nydelige gamle por¬selenet i spisestuen blir fortsatt brukt. Suitene i huset er designet i ulike farger. I andre etasje ligger blant annet et rom som blir kalt «Onassis-suiten». Rommet fikk navnet etter at Aristoteles Onassis overnattet her. I kjelleren kan man fortsatt lukte sigar og gammel portvin. Hvelvet står også der det sto opprinnelig, men nå er det tomt for verdisaker. Deler av huset er i dag innredet til konferanselokale, og bygningene skal kunne brukes både til selskapslokaler, seminarer og konserter.

I Juni 2009 åpnet Knut Steens paviljong og skulpturpark på Midtåsen. Her finner vi 16 av kunstnerens verker samlet. Tolv marmorskulpturer finnes inne i paviljongen, mens fire skulpturer i bronse er plassert rundt i landskapet.

 

 

 

Herlig sankthansfeiring

 

Midtsommerkveldens største og flotteste båtkortesje. Blomster og bål. Bølgeskvulp, venner, vin og grillmat. Slike kvelder er ren luksus for sjelen. Få feirer Sankthans bedre enn sandefjordingene. Når nattetimene ebber ut i grålysningen og de foregående timer fortoner som en magisk drøm, kan sandefjordingen gå til sengs i trygg forvissning om at Sandefjord har offentlig fridag kommende dag.

 

Unik sankthansfeiring i Sandefjord St. Hansdagen, 24. juni, var alminnelig helligdag inntil 1771. Inntil nylig var 24. juni fridag i enkelte norske kommuner, men nå er det altså bare Sandefjord kommune

som tviholder på tradisjonen. Larvik kommune avviklet det vestfoldske fenomenet med sankthansfri

for 11 år siden. Siden den gang har de fleste kommuner i Vestfold gjort som Larvik, og for tre år siden holdt Tønsberg stengt for aller siste gang. Så nå er Sandefjord kommune den eneste kommunen i landet der kontorene er stengt og de ansatte har fri dagen etter.

 

Sankthansaften. Sankthansfeiringen står spesielt sterkt i Sandefjord. Den 24. juni er byens bursdag, og båtkortesjen fra jubileumsåret 1994, på byens 150-årsdag, kom i Guiness rekordbok. Med fri etter Sankthansaften har sandefjordingene feiret midtsommer på holmer og skjær til langt ut i de lyse nattetimer. Kanskje ikke så rart at det har vært en fødselsboom rundt 24. mars i årene etter

krigen...

En mangeårig tradisjon i Sandefjord er den spektakulære båtkortesjen som starter i Sandefjords indre havn og seiles ut hele Sandefjordfjorden. Nesten tusen båter putrer utover fjorden. Her kan du se alle slags båter, fra flotte cruisers til egenkomponerte doninger. Båter pyntes med flagg, blomster og bjørkekvister med irrgrønne blader som er så karakteristiske for denne perioden på slutten av forsommeren. Om du ikke har anledning til å oppleve kortesjen fra båtripa anbefaler vi å se den fra

Thorøya eller annet sted langs vestsiden av fjorden (Riksvei 303 retning Larvik). Etter Granholmen løser kortesjen seg opp og båtfolket fortsetter festen i båten eller legger til og gjør et strandhugg på en strand eller en holme. På campingplasser og flere offentlige strender i skjærgården grilles og tennes bål. Enkelte steder er det også bryggedans som varer ut i de små timer.

 

Kultur og sommershow

Sandefjords tette kulturprogram i løpet av sommeren byr på konserter på flere scener, film i tre kinosaler, teater, revy, show og dans. Arenaene er mange og varierte, og spenner fra teater og revyer i bakgårder til sommershowene på Park Hotel. Fjordfestivalen som arrangeres i Badeparken i midten

av august hvert år trekker til seg mange kjente og kjære artister, og det føles som hele byens befolkning er på konsert samtidig. Kulturinstitusjonen, Sandefjord Jazz, arrangerer både konserter og JazzCafé gjennom hele året, sånn omtrent hver 14. dag. Absolutt verdt å få med seg.

 

Fra hotellet har du denne utsikten ut til Sandefjordsfjorden.....

 

Parkbadet. Her kan man svømme i deilig oppvarmet saltvannsbasseng. Det er utgang direkte fra badet til en avslappende hage med solstoler og utsikt til fjorden. Badet har servering av lunsjretter og drikke.

 

Kulinariske opplevelser

 

Kunstverk i miljø med atmosfære

 

Park er godt kjent for mat, vin og service. Men vi er også stolte av et annet element i hotellopplevelsen; kunst. I hotellets miljø kan du stifte nærmere bekjentskap med gammel og ny kunst. Det er også kjøpt inn masse kunstverk til hotellets nye fløy, Parkfløyen.

 

Nytelse

Nyt mat og omgivelser i vår restaurant.

 

Rekkevidde ut til Europas destinasjoner

Sandefjord er Vestfolds kommuniksjonsknutepunkt. Hotellet ligger bare 10 minutter fra flyplassen. Fra flyplassen når du på kort tid ut til Europas destinasjoner og til Norges sentrale flyplasser.

 

RELAX

Ta deg en pause og nyt tilværelsen som hotellgjest.

 

SPA og velvære

 

Alle har behov for en liten pause i en travel hverdag. På Park er swt mange muligheter til å pleise seg selv og andre du vil glede.

 

 

Velkommen til totale hotellopplevelser på Rica Park Hotel Sandefjord

 

Rica Park Hotel i Sandefjord er et hotell med en sjelden atmosfære, rike tradisjoner og stolthet i veggene. Hotellet ble etablert i 1959 og har siden stått som en bauta i byen. Initiativtager til hotellet var Sandefjords store sønn og skipsreder Anders Jahre. Tegnet av den annerkjente arkitekten Arnstein Arnberg var hotellet allerede den gang en perle, og avisene skrev at hotellet var bygget av gull og marmor. I dag fremstår nyoppussede Rica Park Hotel som et av landets aller fremste hoteller med moderne fasiliteter. Behagelige værelser, kulinariske fristelser, ekslusiv kunst, og fantastiske saler. De flotte salene benyttes til en rekke anledninger fra galla og bryllup til konferanser og teater. I april 2013 åpnet Park den nye fløyen med 118 rom og hotellet har nå fått en total kapasitet på 350 rom og 680 senger. Hotellet er nå det største mellom Oslo og Bergen.

 

Sandefjord har vært kjent som en kurbadby i over hundre år. Hos Rica Park Hotel videreføres tradisjonene med satsing på Parkbadet som holder åpent hele sommeren. Her kan man svømme i deilig oppvarmet saltvannsbasseng. Det er utgang direkte fra badet til en avslappende hage med solstoler og utsikt til fjorden. Badet har servering av lunsjretter og drikke. Treningsrommet er nylig oppjustert med mange nye treningsapparater. Parkbadet kan friste med steam og tørrbadstue, og solarier. Og for mange vil det nok friste å benytte seg av den lekre SPA- og velværeavdeling på hotellet.

 

Staselig lobby og resepsjonsområde

 

Komfortabel business

Det er viktig for oss at du under ditt arbeidsopphold kan utføre arbeidsoppgaver i komfortable omgivelser.

 

Sør-Norges Kurs- og konferansehotell

Rica Park er nå det største konferansehotellet mellom Oslo og Bergen. Vi har alle fasiliteter som tilfredsstiller deltakerne på et lite møte til en stor kongress. Hotellet er en ypperlig ramme rundt kurs, konferanser, seminarer, møter og Kick-off. Vår lange erfaring i dette markedet gir deg trygghet til å konsentrere deg om det falige innholder, mens vi ivaretar det praktiske.

 

Kulturopplevlser

Parkteaterets storslåtte lokale setter en flott ramme for en kveld med konsert eller underholdning.

 

Beliggenhet

Rica Park Hotel Sandefjord har en fantastisk beliggenhet ved Badeparken og båthavnen.

 

Familiehygge

Park er et familievennlig hotell. Vi legger stor vekt på at alle generasjoner skal både trives og finne seg godt til rette blant våre fasiliteter.

 

God morgen!

I tillegg til at det skal være godt å våkne opp i våre senger skal du få nyte et landets beste hotellfrokoster.

 

Service i Vestfolds flotteste utservering

Vårt store trekkplaster sommerstid er utvilsomt miljøet, maten og den service vi serverer i Parkhaven.

 

Biblioteket ligger i nær tilknytning til restauranten, og er et fint rom om man ønsker et mer tilbaketrukket selskap, eller bare vil nyte den fine stemningen som råder her inne.

 

Rica Park Hotel Sandefjord er Norges største kurs- og konferansehotell mellom Oslo og Bergen.

 

Endelig ferdig for dagen

Vi har vel alle kjent på den deilige følelsen av og endelig kunne låse seg inn på hotellrommet etter en lang reise eller arbeidsdag. Rommet er ryddig og pent og alt ligger til rette for å ha det komfortabelt. Tid for å roe ned, kanskje legge seg i badekaret og planlegge kvelden, eller ikke planlegge noe som helst, bare være seg selv og la velbehag og latskap styre resten av døgnet.

 

Fra nasjonalromantikk til samtidskunst på kunsthotellet

Få hotell i Norge byr på så mye kunstverk utstilt som Rica Park Hotel Sandefjord. Hotellet er jo også i seg selv et kunstverk med sin spesielle fasade og sine mange saler med fantastiske utsmykninger, malerier og veggtepper. Den anerkjente arkitekten Arnstein Arneberg tegnet

hotellet, som har mye stor kunst, flotte saler med gull og marmor.

 

Har du ennå ikke opplevd Parks store skattekammer av kunst bør du ta en tur til hotellet i sommer. Nær sagt i alle hotellets miljøer finner du unike kunstverk utstilt. Her finner du mange skatter malt av våre største kunstnere gjennom tidene, Store og majestetiske malerier fra nasjonalromantikkens tid fram til dagens samtidskunst pryder hotellets korridorer og saler.

 

Sett av litt tid en dag til å vandre blant mesterverk av norske og internasjonale malere. Eksempler på all den vakre kunsten man kan se rundt om i hotellet, er bilder av Peder Balke, Tidemand og Gude, Christian Krogh,  Marc Chagall, Anders Zorn, Jacob Weidemann, Per Krogh, FransWiderberg, Håkon Bleken m fl, og det henger også kostbare gobeliner flere steder. Billedhogger Knut Steens skulpturer kan blant annet sees i den lyse fløyen som binder den gamle og nye delen av hotellet sammen.

 

Rica Park Hotel ligger vegg i vegg med Sandefjord Kunstforening, og hotellet og kunstforeningen har gjennom flere år hatt gleden av å samarbeide med utstillinger og arrangementer. Etter utvidelsen av hotellet i fjor er Rica Park Hotel Sandefjord det hotellet i Norge med størst kunstsamling.