VEIERLAND

Veierland golfklubb ligger på nordenden av idylliske Veierland. Banen er en 6-hulls par 3 treningsbane.

Øyhoppingsperlen Veierland


Dårlig til å lese kart, men eventyrlysten? På øya Veierland kan ingenting gå galt. Du krysser øya lett på supre sykkelstier i løpet av en time! Ønsker du å spille golf i nye omgivelser har du kommet til rett plass.

Ta med familien og venner på øyhopping, opplev øyriket og skjærgården i Vestfold på en ny måte. Øyhopping med sykkel er en populær aktivitet for hele familien. Sett av en dag i ferien til å besøke den spennende og bilfrie øya Veierland, øya er perfekt å se fra sykkelsetet. Her er det et stort nettverk av brede grusveier til smale skogsstier. Det er få bratte bakker på øya og dermed er alle generasjoner og trente/utrente sikret en fin sykkeltur. Veierland har også flere fine barnevennlige badeplasser hvor man kan ta seg et velfortjent forfriskende bad.

Kafeen og uteserveringen Dagros holder åpent i sommersesoongen og her kan du få det meste av mat, snack og drikke. Kafeen har også toalett. På nordsiden av øya ligger Veierland kirke. Noen meter utenfor kirkgården er det utedo og vask.

Fergen «Jutøya» frakter daglig mennesker og gods mellom Veierland og Tenvik på Nøtterøy og Engø i Sandefjord. Fergeturen fra fastlandet tar bare noen få minutter (se rutetider på vestfoldguide.no). Har du ikke tid til å gå i land, kan en tur med denne koselige fergen være en flott tur i seg selv, også for barna. Fra soldekket får du sett den flotte skjærgården til Nøtterøys vestside og det frodige landskapet til Stokke og Sandefjords østside.

I den nordlige delen av øya finner du en 6-hulls golfbane. Det er både overraskende og artig å finne en flott golfbane midt i skjærgårdparadiset. Banen er ypperlig som trening til grønt kort. Alle velkommen med følge av person som har gyldig grønt kort (se Veierland Golfklubb på web for ytterligere info).

Veierland har en 17 km lang strandlinje, stier og gruslagte veier uten biltrafikk. Gravfunn fra eldre jernalder vitner om tidlig bosetting her. Øya er utmerket for friluftsliv, rusle- og sykkelturer i naturskjønne omgivelser.