Se full oversikt over ferger og passasjerbåter lenger ned på siden

 

Oslofjorden - et 10 mil langt skjærgårdsparadis for frakt av passasjerer til badeparadis og kulturskatter 

 

Oslofjorden er Skagerrakkystens desidert største fjordområde. I luftlinje måler strekningen fra Færder og inn til hovedstaden mer enn 100 kilometer, og enda er ikke Bunnefjorden regnet med. En definisjon av ytre Oslofjord kan være farvannet fra Svenskegrensen til Stavernsodden og til Hurumlandet i nord.

Oslofjorden har Norges mest tettbefolkede omland, noe som også gjør denne fjorden til landets desidert mest benyttede rekreasjons- og ferieområde. Fra indre havneområde i Oslo by til de ytterste skvalpeskjærene ved Svenner fyr er det fristende utfluktsmål enten med egen båt eller med passasjerbåt. I hele Oslofjordregionen er det små passasjerbåter og ferger som frakter deg ut til de herligste badeperler, kulturskatter og museer. 

Oslo velsignet med en fantastisk skjærgård i umiddelbar nærhet til byen, og det beste av alt er at den er åpen for alle! Et fantastisk øyrike er bare en kort båttur med fergene til RUTER. På øyene er det tilrettelagt for bading, rekreasjon, aktiviteter og friluftsliv. Serveringssteder og kiosker finner du på øyene Hovedøya, Gressholmen, Langøyene. På Lindøya er det butikk. Øya Nakholem er først og fremst hytteøy med 200 hytter

Rutetider→  Artikkel om øyhopping i Oslofjordbassenget →


Oslo som hovedstad har selvfølgelig mange museer spredt over hele byen, mens på Bygdøy ligger mange av de viktigste museene i Norge nærmest i en klynge. Det er gåavstand mellom alle museene ute på Bygdøy. En hyggelig start på turen ut til Bygdøy kan være å ta en av Bygdøybåtene fra Rådhuskaia/Aker Brygge. Da kan du nyte livet på fjorden mens du forventningsfullt ser frem til et spennende museumsbesøk.

Besøk museene på Bygdøy, få herlig sjøreise med på kjøpet →


V