Back to All Events

Norsk Barokkorkester: Dresden - Den Norske Opera & Ballett

Norsk Barokkorkester er Norges ledende tidligmusikkorkester, og består av de beste barokkspesialistene fra hele Norge. Ensemblet ledes av den tysk-norske cellisten Kristin von der Goltz og har gjennom flere år hatt en fast konsertserie på Scene 2. I orkestrets nye konsertserie «Vagabondia» ser de på hvordan de store europeiske byene på 16- og 1700-tallet stadig tok opp i seg nye musikalske uttrykk, og knivet om å ha tilgang på de beste musikerne, komponistene og sangerne fra hele Europa.

DRESDEN

Dresden var et musikalsk sentrum og arnested for den nyskapende musikken på 16- og 1700-tallet, foruten å være Europas kanskje vakreste by. I hoffkapellet til Fredrik August I samlet datidens fremste komponister og musikere seg, og det musikalske miljøet utviklet seg stadig. Komponister som Antonio Vivaldi besøkte Dresden og leverte komposisjoner dit på bestilling. I denne konserten byr Norsk Barokkorkester på noe av den flotteste orkestermusikken fra Dresden, med verker av blant annet Zelenka, Heinichen og Vivaldi.