Back to All Events

Daniil Trifonov - Den Norske Opera & Ballett

Han er av kritikere blitt beskrevet som et fenomen med nesten overmenneskelige klaveregenskaper. Nå inviterer den 25-årige pianisten fra Novgorod til solokonsert.

Pianistlegenden Martha Argerich har uttalt at han har «alt og mer til», og at hun aldri har hørt noe lignende. Den britiske journalisten Norman Lebrecht har skrevet om en pianist for resten av våre liv og om pianospill fra en annen planet. Med sitt særegne anslag, som kan være like mykt som demonisk, er Trifonov i ferd med å legge den klassiske musikkverdenen for sine føtter. I sin solokonsert byr han på noen av Robert Schumanns mest kjente verker for klaver, samt stykker av Dmitrij Sjostakovitsj og Igor Stravinsky.

Daniil Trifonov holdt sin første konsert som åtteåring, og var som 17-åring allerede prisvinner i flere internasjonale konkurranser. Som 20-åring gikk han til topps i noen av verdens mest prestisjetunge musikktevlinger – Arthur Rubinstein-konkurransen og Tsjajkovskij-konkurransen i Moskva – noe som resulterte i en omfattende konsertvirksomhet verden over. Han har også en rekke kritikerroste CD-utgivelser bak seg.

Gratis introduksjon en halvtime før konsertstart

Earlier Event: January 28
Late Night Lørdag - Parkteatret
Later Event: January 29
Rain - Dansens Hus