Back to All Events

John Abercrombie Quartet - Nasjonal Jazzscene, Oslo

A true legend and one of the defining guitar quartets.

Med en karriere som spenner over førti år og minst like mange plateutgivelser, er det ingen overdrivelse å si at John Abercrombie har vært med på å definere gitarjazzen slik vi kjenner den. Den eklektiske stilen og en nøysom og lite utbroderende less-is-more-tilnærming gjør at ECM-veteranen fortsatt er like aktuell og interessant enten han spiller låtbasert postbop eller mer avantgardistisk anlagt frijazz.

Kvartetten består av en gjeng helt usannsynlig garvede musikere. Marc Copland og Abercrombie har for eksempel spilt sammen siden tidlig på syttitallet. Det er snart et tiår siden John Abercrombie var på Victoria sist. Vi husker en strålende konsert og en jordnær og sympatisk gitarlegende, og vi gleder oss vilt til et gjensyn!

John Abercrombie – gitar, Marc Copland – piano, Drew Gress – bass, Joey Baron – trommer

OBS! Billetter kjøpt til 17. mars gjelder også til denne konserten såfremt de ikke er refundert!

Later Event: November 25
Ingebjørg Bratland - Oslo Spektrum