Back to All Events

HEGE BRYNILDSEN + PAUL HENRIKSEN - Buckleys


HEGE BRYNILDSEN begynte å synge da hun var to år gammel og platedebuterte i 2012 med den Fats Kaplin-produserte og kritikerroste utgivelsen “Hege”. Våren 2014 kom oppfølgeren “Till Harry som inneholdt ti svenskspråklige sanger, ni av disse signert av Hege selv.

Sangfuglen og frisøren fra Halden er åpenbart inne i en svært kreativ fase av livet, og i fjor ga hun ut sitt tredje album. “When My Man Comes To Town” har fått strålende anmeldelser i både norske og svenske aviser og bringer ti nye hege-originaler til en sangkatalog som har vokst seg stor på svært kort tid.

De siste årene har Hege Brynildsen også demonstrert at hun ikke bare er en låtskriver med en helt egen poetisk nerve og en særegen countrysoulstemme, hun har også trollbundet publikum i en serie konsertsammenhenger med en sceneopptreden som ikke står tilbake for sangene i originalitet.

Dette har utviklet seg til noe som vi i mangel av dekkende norske ord bare kan beskrive som

“Hege-moves”! Hypnotiske scenebevegelser som er egnet til å “stjele”oppmerksomheten fra

enhver utagerende musikersolist.

Gitarist, sanger og låtskriver PAUL HENRIKSEN solodebuterte i 2016 med albumet “Time To Grow Wings” til strålende kritikker over hele fjøla. De ti sangene på denne platen har vokst frem over lang tid, og hans lag av glimrende musikere skaper et lydbilde som finner et perfekt balansepunkt mellom det velklingende og det ektefølte.

“Dette er simpelthen en svært gjennomarbeidet og imponerende debut – av det slaget som kun høres sjelden. Her er det mye å glede seg over for den som setter pris på låtskriverfagets edle kunst.” – Erik Valebrokk, Mitt liv som Erik

“Paul Henriksen har med Time To Grow Wings. lagd et solid, melodiøst album med gode og personlige tekster.” – Jon Vidar Bergan, Musikknyheter

Trønderen har noe på hjertet, men tyr ikke til de største faktene for å formidle det. Han hørt på og trukket lærdom av noen av de beste – Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og rockens to største, Dylan og Springsteen.

I sine yngre dager var Paul Henriksen frontfigur i gitarrockbandet The Passengers fra Trondheim. En stund etter at han flyttet til Oslo, rundt årtusenskiftet, var han en del av Flying Shoes – et folk/ country-ensemble oppkalt etter Townes Van Zandts klassiske låt fra platen med samme tittel, utgitt i 1978.

Townes Van Zandt er en av Paul Henriksens store helter. Han var heldig nok til å oppleve låtskrivermesteren ved tre anledninger i hjembyen – noe som ga inspirasjon til disse verslinjene i låten “Six Foot Two” fra det nye albumet:

“..Behind closed eyes he travelled/ through a world of his own/ from the Mountains of Colorado to the deserts of Mexico/ Soft as a flower rough as a storm/ songs about sunshine and laughter/ about being left alone..”

Scenetider:

Kl 22:00 - Paul Henriksen

Kl 23:00 - Hege Brynildsen

Earlier Event: February 11
Avantgong - Nasjonal Jazzscene
Later Event: February 12
The Bowie Experience - Oslo Konserthus