Back to All Events

Teenage Fanclub - Rockefeller

Skotske popmestere tilbake med sitt første album og sin første Rockefeller-konsert siden 2010.

Glasgow-bandet Teenage Fanclub holder koken 26 år etter debuten, og fortsetter å forsyne oss med popmusikk av edleste merke. Albumene "Grand Prix" (1995) og "Songs From Northern Britain" (1997) er obligatorisk pensum i musikkhistoriens ABC, og de har fortsatt å levere varene, nå senest med det ferske albumet "Here".

Albumet, det tiende i rekken, fikk kjempekritikker: Dagens Næringsliv skrev "Intet nytt under solen – og hjertelig takk for det ... Sånn skal pop låte" og Musikknyheter "Dette er livsbejaende musikk fra en harmonisk og tilfreds gjeng som lager den musikken de liker aller best. Om du lurer på hvordan gitardreven popmusikk skal låte – look no further ..." (9/10).

Oppskriften er som alltid fengende poplåter med nynnbare refrenger, flotte vokalharmonier og forførende melodier. Teenage Fanclub har vært en opplagt inspirasjonskilde for utallige band de siste to-tre tiårene, der de selv har mye av sin musikalske arv fra blant andre The Byrds, Neil Young og Big Star.