Back to All Events

LIVSBEJAENDE SCHUBERT - Universitetets Aula

PROGRAM
Norsk åpningsverk– vi feirer Norsk Komponistforenings 100 år
Wolfgang A. Mozart Fiolinkonsert nr. 5 i A-dur, K219
Franz Schubert Symfoni nr. 3 i D-dur

MEDVIRKENDE
Florian Donderer fiolin/leder
Det Norske Kammerorkester

Tirsdag 14. februar kl 19:00
Universitetets aula

Sjelden oppleves Schubert så uhemmet sprudlende og livsbejaende som i sin 3. symfoni. Atten år gammel har ikke melankolien ennå krøpet inn under huden hans, her er lekenhet, dansende menuetter og svingende valsetemaer. Ubesværet og ubekymret.

Vår solist og gjesteleder, Florian Donderer, er en fabelaktig fiolinist og kammermusiker som i de senere årene også har gjort karriere som dirigent. Vi elsker spillende ledere med allsidighet, og Donderer er akkurat typen vi leter etter når vi sammen med ham skal gjøre Mozarts kanskje mest spilte fiolinkonsert.

Og så starter vi feiringen av våre norske komponister hvis forening i 2017 feirer sine 100 år. Det er en begivenhet vi vil markere på ulike måter gjennom året