Back to All Events

Tycho (US) - Parkteatret

San Fransisco-baserte Scott Hansen er kjent for sin visuelle kunst under navnet ISO50 og som soloartist. Nå får vi se ham som frontmann i elektronikatrioen Tycho. 20. februar 2017 kommer de til Parkteatret!

Tycho lager ambient og eksperimentell elektronika med temaer som nostalgi, lengsel og barndom. De fokuserer på svevende lydbilder og musikken blir ofte sammenlignet med det tidlige arbeidet til Kraftwerk, Neu!, Boards of Canada og DJ Shadow.

Tycho har ikke alltid vært en trio; Hansen var lenge kjent for sine soloprosjekter der han lagde minimalistisk og melodiøs techno. Nå har Tycho har utviklet seg fra å være Hansens soloprosjekt til et tremannsband.

Det etterlengtede tredjealbumet «Epoch» ble gitt ut i september på det Detroit-baserte plateselskapet Ghostly. «Epoch» er det siste tilskuddet til en triologi og resultatet av Hansens og Tychos utvikling gjennom de to foregående albumene «Dive» (2011) og «Awake» (2014). Sistnevnte ble Tychos gjennombrudd og ble omtalt som et av de aller beste elektronikaalbumene i 2014. Dermed har forventingene vært skyhøye til den nye plata.

«Etter å ha vært i IDM-musikklandskapet med de to forrige albumene har jeg nå endelig funnet krysningspunktet mellom den rocka og elektroniske sounden som jeg lenge har lett etter. Selv om vi føler vi lager tung og mørk musikk, blir den ofte oppfattet som lys og gledelig.» – Scott Hansen

Vi gleder oss til å se trioen fremføre de stemningsfulle låtene sine live hos oss i februar!