Back to All Events

Amanda Bergman (SE) - Parkteatret

Amasons Amanda Bergman kommer tilbake til Oslo! 

Amanda Bergman vokste opp i Dalarna med fire søstre i en by full av hester. Musikk var alltid rundt henne under oppveksten, og hun begynte å spille og skrive musikk fra en tidlig alder. Familiens piano ble Amandas første instrument, og det var der hun begynte skrive sine egne låter. Amanda sier selv at hun i oppveksten aldri reflekterte over at hun holdt på med musikk – det var heller noe som kom helt naturlig uten at hun selv la merke til det.

I 2010 slapp Amanda sin debut-EP under navnet «Idiot Wind», og ble raskt lagt merke til både i Sverige og utenlands. Hun dro kort tid etter på verdensturné med sine landsmenn og -kvinner i First Aid Kit og The Tallest Man On Earth, og plutselig var Amandas hobby som startet ved familiepianoet blitt noe hun fikk fremføre for mennesker over hele verden.

I 2012 startet Amanda bandet Amason sammen med Pontus Winnberg, Gustav Ejstes, Petter Winnberg og Nisse Törnqvist. Amason ble i 2015 tildelt Grammis for debutalbumet «Sky City», og spilte for utsolgte hus i både Sverige og Norge.

Samtidig som Amanda turnerte med Amason, begynte hun å skrive låter til et nytt album. Utfallet av dette ble Amandas første album under eget navn, «Docks». Albumet kom ut tidligere i år, og ble produsert av bandkollega Petter Winnberg og Kristian Mattson fra Tallest Man on Earth.

Etter utgivelsen av «Docks» har Amanda turnert rundt Europa rundt, og spilte blant annet en utrolig nydelig konsert på John DEE i våres. Nå gleder vi oss til å se og høre en av Skandinavias aller fineste stemmer igjen, på Parkteatret 23. februar.

Later Event: February 23
Jenny Hval - Rockefeller