Back to All Events

Kvartettserien - Jerusalem Quartet - Gamle Logen

Artist: JERUSALEM QUARTET
Konserttittel: UTREISE OG HJEMKOMST
Dato: TIRSDAG 28. FEBRUAR
Tid og sted: Gamle Logen, kl.19:00 - 21:00
Program:
SERGEJ PROKOFIEV - STRYKEKVARTETT NR. 1 i H–MOLL, OP. 50
ANTONIN DVORÁK - STRYKEKVARTETT OP. 106
SERGEJ PROKOFIEV - STRYKEKVARTETT NR. 2 i F– DUR, OP. 92, 3. SATS ‘ALLEGRO’
FREMFØRES AV VIVOKVARTETTEN FRA KVARTETTSERIENS TALENTUTVIKLINGSPROGRAM
MEDLEMMER I JERUSALEM QUARTET INTRODUSERER KVELDENS PROGRAM

Jerusalem Quartet:
ALEXANDER PAVLOVSKY, FIOLIN
SERGEI BRESLER, FIOLIN
ORI KAM, BRATSJ
KYRIL ZLOTNIKOV, CELLO

Om konserten:
«The Jerusalem Quartet, an absolute triumph, their playing has everything you could possibly wish for» sier BBC Music Magazine om Jerusalem Quartet.
Strykekvartetten fra Israel har etablert seg grundig gjennom de siste tjue årene som en juvel i kammermusikkverdenen. De kan velge og vrake i fantastiske oppdrag og er særlig populære i Nord- Amerika. I Europa gjester de jevnlig de mest prestisjefylte serier og festivaler, og nå også Oslo. Til oss har de med seg Prokofievs første strykekvartett i h-moll. Den ble i sin tid bestilt av USAs eldste kulturinstitusjon, nemlig The Library of Congress og urfremført i Washington D.C. i 1931. Den starter lekent i Allegro, før alvoret slår inn over oss i andre sats med Andante som så går over i Molto Vivace. Kvartetten slutter med en langsom sats, denne var Prokofiev så fornøyd med at han senere utga den for strykeorkester.
Dvoráks store kvartett, opus 106, tar deg direkte med til Tsjekkia for hundre og tretti år siden. Denne massive, vakre og virtuose kvartetten er en symfoni for bare fire personer. Kvartetten ble skrevet mot slutten av 1895, da Dvor?áks returnerte til Europa fra Amerika grunnet sterk hjemlengsel.

Earlier Event: February 27
DINGUS + BORGAR STOREBRÅTEN - Buckleys
Later Event: February 28
Rival Sons - Sentrum Scene