Back to All Events

Carte Blanche med Bouchra - Den Norske Opera & Ballett


- Jeg har invitert Bouchra til å arbeide med oss i Carte Blanche, på grunn av hennes evne til å gå inn i sin egen historie og tilgjengeliggjøre den for oss med genuin lidenskap og stort engasjement, sier teatersjef Hooman Sharifi.

- Ved innovativ bruk av dansen, sangen og scenens muligheter gjenskaper hun sin gate, sine lukter og dører, slik at vi kan gjenkjenne våre gater, lukter og dører gjennom hennes historie.

- Denne invitasjonen bringer meg ut av mitt territorium, min tilstand og væremåte. Det er en risiko i denne invitasjonen, som jeg ikke ser på som en bestilling. Som i ørkenen. I ørkenen er det ingen gester. Det første steget inn i ørkenen – prosessen – tar livet av gestene. I ørkenen finnes intet overflødig, kun det nødvendige, sier Buouchra Ouizguen poetisk, om sitt kommende verk for Carte Blanche.

Danseren og koreografen Bouchra Ouizguen (1980) er fra Ouarzazate, byen ved den store ørkenen i Marokko, men hun bor og arbeider i Marrakech, der hun siden 1998 har bidradd til å utvikle det lokale dansemiljøet, og skapt en rekke eksperimentelle forestillinger.

Bouchars interesse for samfunnet, og for visuell og populærkunst fra eget hjemland, gir næring til arbeidene hennes, som spenner over formater som lyd, performance og video. Hun har mottatt flere priser for sitt koreografiske virke, og har produsert forestillinger for flere anerkjente festivaler, så som Montpellier Danse, Marrakech-Biennalen og Festival d’Automne.

Earlier Event: February 9
HALF- LIFE - Dansens Hus
Later Event: February 10
Mikhael Paskalev - Parkteatret