Back to All Events

Private view - Grieghallen, Peer Gynt Salen


Hitchcocks innovative symbolikk i prisvinnende opera på Borealis festivalen

Private View er inspirert av en film av Hitchcock, og er en av de mest vellykkede nye operaene i Europa i løpet av de siste to årene.

Det hele begynte som et samarbeid mellom Bergen Nasjonale Opera og Muziektheater Transparant (Antwerpen). BNO introduserte den belgiske komponisten Annelies Van Parys til den Shetland-baserte dikteren Jen Hadfield på en av BNO / AdOperas utviklingsakademier. Resultatet ble en nyskapende kammeropera basert på Hitchcocks "Rear Window".

Ved hjelp av video og en smart Rubiks kube-lignende iscenesettelse, fanger Private View spenningen av et ekte thriller, av en fengslende krimroman, en følelse av humor og et intrikat nett av referanser til Hitchcock innovative symbolikk. Publikum blir kikkere som invaderer andres liv i søken etter sannheten. Men forteller våre øyne hva som egentlig skjer? Stykket konfronterer oss med det å se og å bli sett - et spørsmål som virker mer relevant i dag enn tidligere - Storebror ser / følger oss mer enn noensinne.

Private View er laget for fire sangere og et kammerensemble og er regissert av Tom Creed. Operaen har vunnet tre store priser, inkludert den prestisjetunge Fedoraprisen for nyskrevet opera.

Annelies Van Parys / Musikk
Jen Hadfield / Libretto
Etienne Siebens / Dirigent
Tom Creed / Regi
Peter Quasters / Lysdesign
Collective 33 1/3 / Design og video
Viviane Coubergs / Kostymedesign
Gaea Schoeters / Scenografi

Produsert av Muziektheater Transparant og co-produsert av 33 1/3 Collective, Asko|Schönberg, Opera Days Rotterdam, Concertgebouw Brugge, Deutsche Oper Berlin, Bergen Nasjonale Opera og Les Théâtres de la Ville de Luxembourg.

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, BIT20 Ensemble og Borealis - en festival for eksperimentell musikk