Back to All Events

Sleepless Beauty - Den Norske Opera & Ballett


Gjør deg klar for en helt spesiell kveld i dansens tegn. Fire koreografer med hver sin signatur og hvert sitt særpreg skaper ny dans til musikk som spenner fra Tsjajkovskij til Rolf Wallin. Ingun Bjørnsgaard, Melissa Hough, Hege Haagenrud og Ina Christel Johannessen har alle sine tilhengere og ulike arenaer. Nå møtes de til dyst på Hovedscenen i Operaen.

Som utgangspunkt har de alle forestillingen om den klassiske ballerinaen, den sovende skjønnheten, den opphøyde kvinnen i ballettens verden. Hvem er hun i dag? Er hun ute av hundreårssøvnen, lys våken eller søvnløs? Scenen er hennes, og hele Nasjonalballetten og Operaorkestret fyller scenerommet.

Hege Haagenrud arbeider i grenseland mellom dans og teater, og har laget et titalls forestillinger. Også denne gangen bruker hun tekst som fundament for et nyskapt verk.
Ingun Bjørnsgaard er en av de klare stemmene i norsk samtidsdans – og også en av de mest erfarne. Som i åpningsforestillingen Et moderne sted da det nye operahuset ble innviet, koreograferer hun til musikk av Rolf Wallin.

Som solist i Nasjonalballetten har Melissa Hough danset tittelroller som Ildfuglen, Carmen og Giselle. Hun er også koreograf med oppdrag for blant annet Houston Ballet og Boston Ballet, og endelig får vi se et av hennes verk i Norge. Det blir nyskapt dans på tå til Tsjajkovskijs pianokonsert nr. 1 spilt av Håvard Gimse.

Ina Christel Johannessen er en prisbelønt og internasjonalt anerkjent koreograf. Hun baserer seg blant annet på improvisasjon for å finne frem til hver dansers språk. Da hun sist lagde dans for Nasjonalballetten, satt vi målløse igjen etter at bøkene hamret ned på scenen og de to kjempende danserne i Scheherazade.

Det første Ingrid Lorentzen gjorde som ballettsjef var å planlegge en storstilt kveld med nyskapt dans. I Fokines verden, het forestillingen, og ble en suksess. Nå er du igjen invitert til en stor kveld og fire verdenspremierer!

Lørdans 4. mars 2017 kl. 13.00 i foajeen
Gratis introduksjon en time før forestilling