Back to All Events

Ava Freddy + Astrid Ekern - Uhørt

Ava Freddy er låtskriver, artist og produsent. Gjennom mange år som liveartist har hun utviklet et særegent musikalsk uttrykk, fundert i singer/songwriter-tradisjonen, med låter på norsk og engelsk. Ava Freddy tar deg med inn i en verden av bilder og forestillinger du både kan nikke gjenkjennende til og forundre deg over, med sine alternative betraktninger rundt kjærligheten og livet. Hun er like gjerne budbringer for tankene til et forgiftet eple, som for et menneske med voksesmerter.Uansett tema og fasong på låtene er det imidlertid den karakteristiske stemmen og de alternative perspektivene som er den røde tråden i Ava Freddys musikk.

Innen la?tskriving gjør hun na? alt fra vise, folk og americana, til pop og pastell. Ved siden av sitt eget soloprosjekt, er hun den ene halvdelen av duoen Heim.Ava Freddy slapp singelen «Appily» rett før nyttår, og fikk med denne internasjonal oppmerksomhet. Musikknettstedet The Line Of Best Fit omtalte sangen; «a rich and dramatic doom-folk tale of love and woe,» og sammenlignet Ava Freddy med artister som Tom Waits, Nick Cave og PJ Harvey.Høsten 2016 slapp hun singelen «Kommer ikke høsten snart?» som ble listet på bla. Ordentlig Radio og Radio Øst. Februar 2017 følger hun opp med sitt debutalbum.Hun har produsert platen selv, og i tillegg til digitalutgivelse vil det være mulig å kjøpe vinyl eller CD på konserten. Med seg har hun de dyktige musikerne Julie Falkevik Tungevåg, Espen Fladmoe Wolmer og Ketil Kielland Lund.

Astrid Ekern har skapt seg en samling med særegne og fengslende låter sammen med sitt band. Med nerve og ærlighet i stemmen forteller Ekern om livets større og mindre trivialiteter, innpakket med fengende melodier og lekne arrangement. 3. februar 2017 slipper bandet sitt debutalbum, som vi så langt har fått høre tre later fra. Hennes nyeste singel ”Crying Shame” ble sluppet fredag 28. oktober, og fant i løpet av første uke veien til Radio Sør sin B-liste, i tillegg til å bli spilt på blant annet NRK P3. Ekern har tidligere herjet spillelistene hos Radio Sør med singelen ”Let’s Call It A Day”, som ble sluppet i november 2015.