Back to All Events

Tom Chaplin (UK) - Parkteatret

Som vokalist i Keane har han toppet hitlister og turnert verden over. Nå er Tom Chaplin aktuell med sitt første soloalbum, og 12. mars opptrer han for første gang i Norge som soloartist! Chaplin spilte sist med Keane på Norwegian Wood i 2013, og denne turneen blir første mulighet til å se ham live i Norge siden bandet tok pause.

Tom Chaplins første soloalbum «The Wave» gikk i høst rett inn på tredje plass hjemme i Storbritannia, og består av elleve usedvanlig ærlige og oppløftende låter, skrevet av Tom, produsert av Matt Hales (Aqualung, Lianne La Havas), og innspilt i Pasadena, California og London.

Dette er første gang Tom har tatt steget ut av Keane, som solgte millioner av plater og oppnådde hele fem nummer én-plasseringer på den britiske albumlista mellom 2004 og 2013. Også i Norge har bandet gjort det stort, med alle sine studioalbum blant VG-listas topp ti.

«The Wave» er et mektig album, drevet av Tom Chaplins umiskjennelige stemme, og har fått kritikerne til å hente fram de virkelig store ordene. The Sunday Times Culture kåret det til ukas album med ordene «incredibly beautiful and affecting», The Telegraph omtalte det som «the most gorgeous, anthemic, uplifting music of Chaplin’s career», og The Standard, The Sun, Q og MOJO har alle belønnet plata med fire av fem stjerner.

For å ta det hele ut på veien, har Tom samlet en fantastisk rekke musikere; alle multi-instrumentalister som er i stand til å spille alt det de mangefasetterte låtene krever. Bandet består av trommeslager og programmerer Sebastian Sternberg, fiolinist Rosie Langley, den klassisk skolerte pianisten og fiolinisten Tobie Tripp, og Beau Holland på gitar, synth og piano.