Back to All Events

Kongelig hushold gjennom 200 år - Slottskapellet, Det Kongelige Sl

Kunsthistoriker Kjartan Hauglid ved De kongelige samlinger forteller:

Historien til de som har jobbet på Slottet og tjent de kongelige i eldre tid er en historie som i liten grad har vært skrevet ned. Dermed er eldre gjenstander fra det kongelige hushold den viktigste kilden vi har til livet på Slottet. Kjøkkenutstyr og dekketøy som ble anskaffet i årene omkring 1814 var i bruk til langt ut på 1900-tallet og er derfor i stor grad bevart. Historien gjenstandene forteller utfylles ved hjelp av arkivmateriale og øyenvitneskildringer.

Sommerens utstilling på Slottet vil vise gjenstander fra ulike yrkesgrupper som har tjent de kongelige gjennom tidene. Store menger eldre inventar og utstyr vil bli hentet fram fra Slottets magasiner, og mye har ikke tidligere vært vist for publikum. Dette foredraget knytter an til denne kommende utstillingen. 

Billettsalg gjennom Billettservice. 
Pris: 150 + 25 i billettavgift.
Slottskapellet har egen inngang i Slottets nordre fløy. Dørene åpnes klokken 18.00.

Earlier Event: March 12
Ava Freddy + Astrid Ekern - Uhørt
Later Event: March 14
Trash Talk - John Dee