Back to All Events

Anatomi for nybegynnere - Dansens Hus


Kan man tenke seg frem til hvordan kroppen fungerer? Hvor går grensen mellom fantasi og fakta?

Og ikke minst, om disse tankene blir presentert av en voksen, vil vi da tvile på den informasjonen vi blir gitt?
På åttitallet var programmet Kroppen av Trond Viggo Torgersen nytt og revolusjonerende barneTV. Han kunne fortalt barn hva som helst, og de hadde slukt det rått. Og det er nettopp det han gjør i Anatomi for nybegynnere.

Eller rettere sagt: Han får ikke si hva som helst, han har et veldig tydelig manuskript. Manuskriptet er en blanding av faltatekster og avskrift av intervjuer med barn i alderen fire til tolv år, som filosoferer over hvordan kroppen fungerer. Trond Viggos stemme formidler disse tankene med selvsagt autoritet og faglig tyngde. Gjennom dans og tekst inspireres barna til et fantasifullt og lystbetont forhold til kroppen, samtidig som de forhåpentligvis også reflekterer kritisk rundt Sannheten med stor S, selv om den presenteres av en autoritet.

Barnet som ekspert, hva innebærer det? Jo; at alt som tenkes og sies om kroppen er reelt. Det er uendelig stort og veldig smått. Danserne Marianne Kjærsund og Erik Rulin er begge humoristiske og sterke utøvere som formidler dette grenseløse universet på sin personlige måte.

Koreografi: Hege Haagenrud
Dansere: Erik Rulin og Marianne Kjærsund
Fortellerstemme: Trond Viggo Torgersen/Noah Dingsøyr Henriksen
Komponist: Rebekka Kariojord
Lysdesign: Norunn Standal
Scenografi: Carl Nilssen Love
Dramaturg: Gry Ulfeng
Manuskonsulent: Mads Sjøgård Pettersen
Tekstene er basert på intervjuer med barn i alderen fire til 12 år.
Varighet: Ca 35 min. Uten pause.
Støttet av: Fond for utøvende kunstnere, Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde og Spenn.