Back to All Events

GEIR WENTZEL BAND - Buckleys


Geir Wentzel Band – Norges soulkonger – har holdt det gående i over 40 år og er fremdeles på hugget. Bandet er faktisk så gammelt at det har hatt en radiohit på Radio Lux!

Geir Wentzel med sitt Hammond B3 og sin trompet er kapellmester for et tett og spillelystent lag. Innenfor strenge musikalske rammer har ensemblet klart å skape en helt unik sound. Konseptet har vært uendret gjennom alle disse årene: Fem i kompet og fem blåsere får fjes til å smile, føtter til å trampe og hofter til å rulle. Bandet spiller soul, rhythm & blues, litt funk og litt jazz, på alvor. En musikalsk opplevelse like mye for kroppen som for hodet!

Blåserekka til Wentzel er et kapittel for seg. De har spilt med alt fra Jørn Hoel til Wenche Myhre. Under Notodden Bluesfestival i 1997 måtte legenden Ike Turner nærmest holdes vekk fra scenen i sin iver etter å jamme med bandet. Det samme gjaldt både Turners og B.B. Kings band som sto spilleklare bak scenen.

Geir Wentzel er født på Raufoss i 1949. I 1966 dukket Wentzel opp på det norske popkartet. Gruppen spilte heftig soul, men bak navnet Wentzel skjulte det seg en rekke personer som skulle få stor innflytelse i den norske popmusikken. Geir Wentzel Larsen, Arild Engh, Trond Eliassen, Sveinung Hovensjø og Inger Lise Andersen er alle navn som de fleste vil nikke gjenkjennende til selv i dag. "Get Closer" ble bandets eneste plateinnspilling og betraktes i dag som en norsk soulklassiker.