Back to All Events

Norsk Barokkorkester: Wien - Den Norske Opera & Ballett

Norsk Barokkorkester er Norges ledende tidligmusikkorkester, og består av de beste barokkspesialistene fra hele Norge. Ensemblet ledes av den tysk-norske cellisten Kristin von der Goltz og har gjennom flere år hatt en fast konsertserie på Scene 2. I orkestrets nye konsertserie «Vagabondia» ser de på hvordan de store europeiske byene på 16- og 1700-tallet stadig tok opp i seg nye musikalske uttrykk, og knivet om å ha tilgang på de beste musikerne, komponistene og sangerne fra hele Europa.

WIEN

Den tyrkiske beleiringen av Wien, som kulminerte i slaget i september 1683, forandret det musikalske landskapet i Europa for alltid. Slaget ble behørig skildret i flere verker. Det tyrkiske og eksotiske ble dyrket i musikken og tyrkerne tok også med seg nye instrumenter. I denne konserten byr vi på musikk fra Wien fra slutten av 1600-tallet, av komponister som Biber, Schmelzer, Fux og Muffat.