Back to All Events

De vakreste operaperler - Oslo Konserthus

VPatria oppressa!
«De vakreste operaperler» 2017

«Patria oppressa!» – i Verdis «Macbeth» lider skotske flyktninger under skjebnen til sitt undertrykte hjemland – scener som dette synes stadig vekk å etse seg smertefullt inn i historien. Operakor setter slike situasjoner inn i en kunstnerisk ramme, og forsøker å oppmuntre det felles samholdet. For her synger mennesker om sine lengsler og håp, og deler begeistring, smerte og glede med hverandre...

K&K Philharmoniker og K&K Opernchor har med hjertevarme og lidenskap viet seg til operalitteraturen siden 2004. Mange solister preger det enestående lydbildet til dette vokalensemblet. Det blir ledet av Vasyl Yatsyniak, som lærte sitt håndverk av den erfarne korspesialisten Vladimir Minin i Moskva. Turneer, operafestivaler og konkurranser har senere ført ukrainerne til Skandinavia, Frankrike, Italia, Ungarn, Polen, Østerrike og Tyskland. I 1991 var korsangerne også på besøk i Vatikanet.

«De vakreste operaperler» kan nytes fra 19. mars til 12. april i til sammen 21 konserter i Tyskland, Østerrike og Sveits, i Danmark, Norge og Finland, i Belgia, Nederland og Ukraina.

«Homogent, ufattelig fintfølende og med stor utstrålingskraft» Hessische/Niedersächsische Allgemeine

Gripende tolkninger garanterer en konsertkveld som gir et minne for livet. Det allsidige programmet spenner fra Verdis «Patria oppressa!» fra «Macbeth» og «Va, pensiero» fra «Nabucco», via Mozarts «Placido è il mar» fra «Idomeneo», Mussogskis kroningsscene fra «Boris Godunow» og Nicolais Månekor fra «De lystige koner i Windsor» til Wagners Pilgrimskor fra «Tannhäuser», Gralsriddernes kor fra «Parsifal» og Brudekoret fra «Lohengrin». I tillegg kan man glede seg over ouverturene til Mozarts «La clemenza di Tito», Wagners «Den flygende hollender» og preluden til «Parsifal».

I Oslo er det Matthias Georg Kendlinger som står bak dirigentpulten.

Konserten varer til ca. kl. 21:00 med pause.

Kombinasjonsrabatt på minus kr. 100,- pr. billett
ved kjøp av både konserten Wiener Gala 18. februar
og Operaperler 21. mars

Ingen aldersgrense.


Kontakt billettluken på
tlf. 23113111 eller billetter@okh.no for:
Grupperabatt på minus 10 %
ved kjøp av 15 billetter eller fler.
Rullestolplasser på rad 20 og rad 21.

Later Event: March 21
Cabaret - Oslo Nye Teatret