Back to All Events

JAMES LEG (US) - Buckleys, Oslo

Når amerikaneren James Leg kommer på besøk i mars er det bare å belage seg på en helt spesiell, intens og ultrarå aften med skitten og svett rock’n’soul. James Leg opptrer som en duo, med seg selv i sentrum på vokal og forvrengt Fender Rhodes-orgel og sin trofaste følgesvenn Mat Gaz på trommer. Sangrøsten er et kapitel for seg – et buldrende whiskey- og tobakksgjennomtrukket primalutrykk som befinner seg et sted mellom Louis Armstrong og Tom Waits.

James Leg – eller John Wesley Myers, som han egentlig heter – er født i Port Arthur i Texas, men tilbrakte mesteparten av barne- og ungdomsårene i Chattanooga i Tennessee. Predikantsønnen vokste opp i kirken med gospelmusikk og svovelprekener – tenåringen spilte orgel og var allerede ordinert prest og forkynner i farens menighet, da han som 15-åring oppdaget de syndige rock’n’roll-rytmene og marijuana…

Før han lanserte sin solokarriere som Reverend James Leg, hadde han gjort seg bemerket som den ene halvparten i bluesrockband The Black Diamond Heavies og var også medlem av den siste inkarnasjonen av det Alabama-baserte punkbluesbandet The Immortal Lee County Killers, inntil de ga seg i 2007.

Debutalbumet “Solitary Pleasure” ble sluppet i 2011, etterfulgt av “Below The Belt” fire år senere. Hans tredje og nyeste plate, “Blood On The Keys” kom høsten 2016. Samtlige er utgitt av den kvalitetsbevisste Burbank-baserte skivetiketten Alive Naturalsound, som også har lansert flere sjangersprengende navn, blant andre The Black Keys, Lee Bains III & The Glory Fires, Two Gallants og Andre Williams.


“Part Howlin’ Wolf, part Iggy Pop, he’s the new standard-bearer for the rebels, the new punk in a land of posers.” – N. Neal Paradise, Elmore Magazine

“If you’re a fan of gunnite gypsy punk with a rocksteady back beat, James Leg is your eternal ediface. There is nothing like a Leg record and there never will be, no one plays like him, no one growls like him, and certainly no one rocks like him. He’s a world travelled stalwart and will be forever a gem in the Blues crown.” – Scott Zuppardo, No Depression

“This is without doubt some of the rawest soul/blues/punk rock ‘n’ roll and coolest Fender Rhodes electric piano playing you’ll ever hear, along with the dirtiest Whiskey-smoked growl that has ever been put to tape.” – I94 BAR

https://www.facebook.com/James-Leg-114197558646461

https://www.youtube.com/watch?v=xahuvolVEIQ (“Fever”)
https://www.youtube.com/watch?v=4GD50vJWey8 (“Dirty South”)

cc: 150,-/200,-