Back to All Events

Senkveld med Kåre Nordstoga - Oslo Domkirke

Domkantor Kåre Nordstoga spiller utdrag fra Bachs «Clavierübung III» - også kalt «Store orgelmesse».

Navnet kommer av at samlingen er lagt opp som en messe, med innledende preludium og bearbeidelser over kyrie- og gloria-salmer. Orgelmessen inneholder noen av Bachs absolutt største, mest avanserte og komplekse koralbearbeidelser for orgel. Med sine komposisjoner beriket han den tyske barokkstilen med avansert kontrapunkt, noe man kan høre i Clavierübung III, som regnes for å være komponistens mest betydningsfulle orgelverk og svært teknisk krevende for utøveren. Godt er det derfor at det er domkantor Kåre Nordstoga som trakterer domkirkens orgel denne kvelden!

Les mer om verket og Nordstoga her:
http://www.kirkemusikkfestivalen.no/index.php?kat_id=75&art_id=753