Back to All Events

Band of Gold - Lille Sal Sessions - Oslo Konserthus, Lille Sal

Denne våren inviterer radiostemme Kari Slaatsveen og artist/låtskriver og lydtekniker Martin Hagfors noen av sine favorittartister til Konserthusets nye perle.

Konsertserien åpner med praktfulle Band of Gold, Spellemann-nominerte for debutplaten i 2015 og fjorårets vinnere av Nordic Music Prize.

Slaatsveen/Hagfors kaller serien Lille Sal Sessions og gir artistene like stor takhøyde som det er i salen, til å prøve ut nytt materiale, hente frem musikk de vil gjøre på ny , trekke inn flere musikere, spille seg gjennom hele album. Mulighetene er legio. Band of Gold er bandprosjekt bestående av vocalist Nina Mortvedt, Nikolai Hængsle Eilertsen (Big Bang/Elephant9). Bandet serverer en uvanlig og egentlig ganske unorsk blanding av energi og livsglede på den ene siden, og ettertenksomhet og musikalsk dybde på den andre. Med en total mangel på respekt for sjangergrenser går de på tjuvtokt både i årtiene og stilartene - en dæsj 70-talls Fleetwood Mac her, litt 80-talls Kate Bush der, en klype 60-talls Laurel Canyon-melankoli umerkelig blandet med dansbar indie-glede. Men gjennom det hele går Nina Mortvedts fantastiske stemme som en varm, rød tråd - følsom, sterk og melodisikker som få. Når du backer dette opp med et av de sterkeste kremlagene med musikere man har sett på en stund her til lands, og arrangementer som avslører en helt enestående musikalsk forståelse, ja da har du et gull-band, rett og slett.

Nina Elisabeth Mortvedt og Nikolai Hængsle Eilertsen slipper nytt album til høsten og tar med seg Olaf Olsen, Peter Estdahl og David Wallumrød til Lille Sal.

Albumet høstet strålende anmeldelser, og dette er en must seen concert..!

”Inspirerte og detaljerike poplåter fra Band of Gold, bestående av stortalentet Nina Mortvedt og han som bør få pris som årets musiker: Nikolai Hængsle Eilertsen…Det elektriske og akustiske veves inn i hverandre på strålende vis… Nydelig!
Audun Vinger, Dagens Næringsliv - https://www.dn.no/etterBors/2015/10/08/2143/Musikk/engler-og-basuner

Band of Gold består av duoen Nina Elisabeth Mortvedt og Nikolai Hængsle Eilertsen, sammen lager de elegant, lekker og usedvanlig lyttervennlig popmusikk der de leker seg, eksperimenterer og flotter seg med ulike klangbilder og musikalske settinger. 

Svein Andersen, Aftenposten - http://www.aftenposten.no/kultur/Gullsloret-vellyd-22579b.html

Sammen har de laget et stemningsfullt popalbum fullt av detaljrikdom og eleganse, og med Mortvedts vakre, sensuelle vokal som rød tråd. Anders Ekelund, Musikknyheter 8/10 - http://www.musikknyheter.no/anmeldelser/14534/Band-of-Gold.html