Back to All Events

MYRA + Niilas + Fieh + Kjartan Lauritzen + King Skurk One - Parkteatret

I 2017 blir Parkteatret for første gang en fullverdig by:Larm-scene, med program hver dag under festivalen. Nå er fredagens line up klar!

Fieh
Fieh er et relativt nytt band med Sofie Tollefsbøl i spissen, som sammen skaper en miks av soul, jazz og hiphop. Sofie startet sin karriere som soveromsprodusent som 16-åring, og la ut noen hjemmemekka låter på Soundcloud. Så samlet hun en gjeng venner og medmusikanter. Gjengen har stadig vokst, og tidvis er Fieh så mange som ti musikere på scenen.

Kjartan Lauritzen
Straight outta Sognefjorden kommer 20 år gamle Kjartan Lauritzen, din nye favorittrapper! Leken og ettertenksom – rapperen fra Bergen har blitt et navn på manges lepper i løpet av 2016, og har blitt kjent for hyperenergiske konserter. Sammen med acts som $ushi X Kobe og Hester V75 er Kjartan blitt omtalt som et av de mest spennende navnene i norsk hip hop. Til Parkteatret tar han med seg bangere som «Havanna», «Mestertyv» og verdens beste låt om verdens beste dag, «Fredag». I høst slapp han EPen på Vibbefanger.

Niilas
Niilas er en ung, aspirerende elektronikaprodusent fra Bergen som det siste året har etablert seg på landsbasis. Sommeren 2015 kom hans første miks ut for Ruben på P3 og introduserte lytterne for hans urbane og eklektiske stil, og ble fulgt opp med en miks for DJ Christine på P3 og artikkel i Recens Paper.

Det er ikke bare som DJ 19-åringen har imponert. Hans første utgivelse «Memoraids EP» fikk terningkast 5 i BT, en rekke avspillinger på NRK P3 og flere av singlene ble premiert via anerkjente trendsettere som I-D, VICE og Pigeons & Planes. Til og med BBC Radio 1 ser at dette definitivt er en å følge med på de kommende årene, og har spilt ham ved flere anledninger.

King Skurk One
Den oslobaserte rapperen/sangeren King Skurk One har rukket å bygge seg opp en solid fanbase. I løpet av 2016 har han spilt konserter over hele landet, fra Parkenfestivalen i Bodø og Studentersamfundet Driv i Tromsø til utsolgte konserter på Rockefeller i Oslo og USF Verftet i Bergen. Sakte, men sikkert har han jobbet seg opp og frem, og er nå tilknyttet det bergensbaserte labelet NMG/G-Huset.
 

MYRA
Bak artistnavnet MYRA står den 21 år gamle bergensjenta Regina Tucker. 28. oktober debuterte MYRA med singelen «Hold an» – en sensuell og sjelfull raplåt som musikk-Norge mottok med lovord og applaus. Med sin hviskende og uanstrengte rapping og lekende lyriske stil ble hun hyllet av prominente skikkelser i norsk musikkbransje, deriblant NMG-husets egen Leo Ajkic: «Bransjen sover, men våkner snart» erklærte han på sosiale medier, og bransjen svarte med intervjuer, avisforsider og hyllest.

BTs musikkanmelder Charlotte Myrbråten trillet en femmer og mente at MYRA «rapper som hun tilsynelatende aldri har gjort noe annet», om en sang hun spilte inn på første dag i et kjellerstudio i Oslo.

Nå jobber MYRA med sitt debutalbum, som skal komme tidlig i 2017. I mellomtiden lover hun å slippe både musikkvideo og nye singler.