Back to All Events

JÜ + Møster & Ferenc Snetberger - Nasjonal Jazzscene, Oslo

Ecstatic, exploratory, envelope-pushing jazz

Fra Ungarn kommer herlige JÜ, en friflyt nybrottsgruppe som utforsker nye territorier, og med seg på ferden har de gnistregnet fra Bergen. Alt det tekniske er i orden før gruppa legger ut på en psykedelisk hurratur over rock og stoner, fuzz og generell uforsiktighet. Det er en energisk og svært god opplevelse du har foran deg når gruppa tar instrumentene til yttergrensene, men likevel presenterer turen over kartet av groove, meloditeft og rytmikk som løfter og inspirerer. Plata fra 2014 er en stor opplevelse, med seg i kofferten har gruppa nå en splitter ny utgivelse.

Adam Meszaros – gitar, Ernö Hock – bass, Andras Halmos – trommer, Kjetil Møster – saksofon, klarinett.

For å toppe kvelden kommer også Ferenc Snetberger, kanskje den største jazzgitaristen fra Ungarn, aktuell med en herlig plate på ECM. Den improviserende gitaristen har lånt ørene til og tatt opp i seg en regnbue av sjangere. Han holder Johann Sebastian Bachs musikk svært høyt og det er også Keith Jarrett å spore i luften her. Vi møter hans nye trio med toppfolk som løfter Snetbergers gitar til skyene!

Ferenc Snetberger – gitar, Phil Donkin – bass, Ferenc Német – trommer