Back to All Events

Oslo Strykekvartett - Beethovens siste - Sentralen

Oslo Strykekvartett tar deg med til Beethovens underfundige toneunivers med hans siste strykekvartetter.
Han hadde skrantende helse og var helt døv da disse mesterverkene ble skrevet, og døde dessverre året etter. Musikkinteresserte i hans samtid lurte på om musikken var notert ned riktig pga det svært komplekse tonespråket.
Oslo Strykekvartett har vært en spydspiss i det norske kammermusikkmiljøet helt siden starten i 1991. De har gitt ut en drøss av prisbelønnede plater, spilt alle Beethovens strykekvartetter to ganger tidligere, og gjestet Carnige Hall/Wigmore Hall en rekke ganger gjennom karrieren.
Nå får du sjansen til å høre dem på Sentralen. Velkommen!

Program: Ludvig van Beethoven (1770 - 1827 ) Strykekvartett nr. 15 i a-moll Op. 132 - Assai sostenuto - Allegro ma non tanto - Molto Adagio - Alla Marcia, assai - Allegro appassionato -- pause -- Strykekvartett nr. 16 i F-dur Op. 135 - Allegretto - Vivace - Lento assai - Grave, ma non troppo tratto

Dørene åpnes: kl: 17:30 - Konsertstart ca. kl.18:00.
Varighet 90 min. inkl. pause.
Ledsager gratis uten billett, med gyldig ledsagerbevis .
Sentralen ligger ca. 100 m fra Stortinget.