Back to All Events

ANDSNES TILBAKE MED MOZART - Universitetets Aula

PROGRAM
Norsk åpningsverk
Wolfgang A. Mozart Klaverkonsert nr. 22 i Ess-dur, K482
Wolfgang A. Mozart Klaverkonsert nr. 20 i d-moll, K466
Jean-Phillippe Rameau Suite fra Les Indes Galantes

MEDVIRKENDE
Leif Ove Andsnes klaver
Terje Tønnesen leder
Strykere fra Det Norske Kammerorkester

Tirsdag 7. mars kl 19:00
Universitetets aula

Vi kan ikke tenke oss en bedre anledning til å peke på at vi er inne i året hvor orkesteret feirer sitt 40-års jubileum. Derfor starter vi feiringen her med to konserter i aulaen i forkant av orkesterets turné nummer to denne sesongen til Europa. Denne gang går turen til Sveits, Frankrike og England.

Etter flere år med beinhard satsing på Beethoven er Andsnes tilbake med Mozart, et repertoar de fleste vil kjenne igjen fra hans lange periode som orkesterets faste gjesteleder. Da var det konsert nr. 9, 17, 18, 21 og 23 som sto på repertoaret. Nå utfylles rekken med nr. 20 og 22.

Men orkesteret briljerer også. Fransk barokk med Rameau er elegant og svinger på et annet vis enn den tyske og italienske. Og med Terje Tønnesen ved roret blir det garantert overraskelser av ulike slag.

Spilles også i:

Geneve (SUI)11. mars
La Chaux de Fonds (SUI), 12. mars
Luzern (SUI), 13. mars
Basel (SUI), 14. mars
Lyon (FRA), 16. mars
Amiens (FRA), 17. mars
London (UK), 18. mars
Leeds (UK), 19. mars