Back to All Events

THE CONTENDERS - Buckleys

The Contenders ble dannet i 1988 og fikk sin fullverdige besetning av opprinnelige Solør-karer i 1990. Som en slags norsk variant av forbilder som NRBQ og Rockpile, startet de opp som husband på legendariske Cruise Café i Oslo – et mekka for americana-interesserte på 80- og 90-tallet.

Repertoaret besto i begynnelsen av både kjente og mer obskure coverlåter – en herlig stilblanding av boogie-woogie i New Orleans-stil, rhythm & blues, rock’n’roll , countryrock og mer. Etter hvert kom stadig flere egenkomponerte låter med på settlistene. Bandet fikk kontrakt med plateselskapet EMI (nå Warner) og spilte inn sin første LP på fire dager i mars 1989.

I 1992 kom oppfølgeren “Radioland” som solgte nesten 15 000 album, og singelen nådde førsteplass på de norske radiolistene. Samme år fikk The Contenders varme opp for Tom Petty & The Heartbreakers på to konserter i Sverige for til sammen nesten 20 000 mennesker – et absolutt høydepunkt.

??I 1994 kom “Amors Bil” der bandet debuterte med et helt album med norske tekster. Samme år ble de booket til å spille i det store teltet på Stampesletta under OL i Lillehammer sammen med DeLillos. Dobbeltkonserten fikk dobbel-6 på terningen av Dagbladet. The Contenders roet seg ned i 1995, men bandet har egentlig aldri offisielt lagt opp.

Nå er det duket for et aldri så lite comeback i anledning 25-års jubileumsfeiring av hitlåta “Radioland”, som nådde første plass på norske radiolister i 1992. The Contenders har til og med nyskrevne låter å by på og vil i løpet av våren gjøre noen utvalgte konserter. Det er meldt om gjesteartister – vi er spente på hvem som dukker opp på scenen sammen med hedmarkingene denne onsdagskvelden!

Bjørn Kulseth, vokal/gitar | Stein Kulseth, vokal/piano | Arnfinn Tørrisen, gitar | Odd Eirik Fleischer, bass | Per Ivar Stræte, trommer