Back to All Events

Isaiah Rashad (US) - Parkteatret

19. april kommer Tennessee-rapperen Isaiah Rashad til Oslo og Parkteatret for sin aller første headlinerkonsert i Norge! 

Isaiah Rashad albumdebuterte i høst på Top Dawg Entertainment (TDE), plateselskapet til Kendrick Lamar og Schoolboy Q. Albumet «The Sun’s Tirade», med gjesteopptredener fra blant andre Lamar, Jay Rock og SZA, nådde 17. plass på Billboard, og har fått en strålende mottakelse hos alt fra XXL og HipHopDX til Pitchfork og The Wire.

Den 25 år gamle Tennessee-rapperen gjorde seg først bemerket i 2012, da han sammen med Juicy J og Joey Bada$$ turnerte som en del av Smoker’s Club Tour. En rekke pene gratislåter produsert av profiler som MF Doom og Flying Lotus skadet heller ikke omdømmet. Året etter ble han plukket opp av TDE, og i 2014 kom den kritikerroste miksteipen «Cilvia Demo». Utgivelsen debuterte på 40. plass på Billboards albumliste, og XXL, Complex og HipHopDX var blant de mange som pekte på Rashad som et av det kommende årets store navn.

Forventningene har bare vokst med singeldryppene som har kommet siden; «Nelly», «Smile» og «Free Lunch»; og det var med stor glede vi mottok nyheten om at albumet endelig var her i september. 19. april gjør Isaiah Rashad sin første norgesopptreden siden oppvarmingsjobben for Schoolboy Q på Rockefeller i 2014. Vi gleder oss stort!

XXL om «The Sun’s Tirade», 4/5: «He lets his rhymes and observations do the talking, and the end result is one of the most refreshing rap records of the year.»

Pitchfork om «The Sun’s Tirade», 8.1/10: «The Tennessee rapper and TDE associate really finds his voice on his second album, one filled with the tensions caused by a cycle of self-loathing and self-discovery.»

Cliquemag.no om «Free Lunch»: «I dag disket TDE-rapperen endelig opp ny musikk igjen. «Free Lunch» setter deg rett ned i sofaen. Hør den glimrende låta under.»

Klassekampen om «Free Lunch»: «Over en avslappet beat, strykere og elegant gitarplukking, fyrer Rashad av heite linjer og en hook som går: Meal ticket, ticket, meal ticket, ticket, comma, uh. Og den fester seg fort.»