Back to All Events

Joseph Calleja - tenor i verdensklasse - Den Norske Opera & Ballett

Stemmen hans er blitt sammenlignet med både Jussi Björlings og Luciano Pavarottis. For første gang er det maltesiske stjerneskuddet Joseph Calleja i Operaen. Med seg har han pianisten Frédéric Chaslin.

I 2012 ble Calleja kåret til «Artist of the Year» av musikkmagasinet Gramophone. «… en tenor med et sjeldent særtegn, hvis eleganse og stilsans utmerker seg som den beste på operascenen i dag», lød begrunnelsen fra juryen.

Calleja debuterte som 19-åring i rollen som Macduff i Verdis opera Macbeth ved Astra-teatret på Malta. Kort tid etter var han prisvinner i den internasjonale Belvedere-konkurransen, etterfulgt av seier i Caruso-konkurransen i Milano i 1998 og medalje i Plácido Domingos Operalia i 1999.

Siden den tid har Calleja sunget ved de fleste av verdens store operascener, som blant annet Metropolitan Opera, Los Angeles Opera, Royal Opera House Covent Garden og Wiener Staatsoper.

Franske Frédéric Chaslin er, ved siden av en karriere som pianist, også komponist og dirigent. Han har blant annet vært assisterende dirigent ved Orchestre de Paris under Daniel Barenboim, samt vært assistent ved Ensemble Intercontemporain under Pierre Boulez.

Programmet bekjentgjøres senere.

Gratis introduksjon i Formidlingssentret en halvtime før konsertstart.