Back to All Events

Mahler, Buene - Oslo-Filharmonien

Musikk:
Gustav Mahler: Des Knaben Wunderhorn
Eivind Buene: Blue Mountain

Medvirkende:
Christian Eggen, dirigent
Johannes Weisser, baryton
Christianne Stotijn, mezzosopran
Andrea Bræin Hovig, skuespiller
Mattis Herman Nyquist, skuespiller

Des Knaben Wunderhorn (Guttens magiske horn), en stor samling tysk folkediktning og -viser ført i pennen og preget av de dikterne Achim Arnim og Clemens Brentano tidlig på 1800-tallet. Mahler tonesatte flere dikt fra samlingen på 1880- og 1890-tallet, og noen av disse sangene utgjorde grunnlaget for hans fire første symfonier. De andre sangene samlet Mahler i en sangsyklus med tolv sanger som fikk navnet Des Knaben Wunderhorn.

Eivind Buene (f. 1973) er en av Norges mest allsidige kunstnere, som i tillegg til en omfattende musikalsk produksjon blant annet har skrevet to romaner. Til hørespillet Blue Mountain, som ble urfremført under Ultimafestivalen i 2014, skrev Buene skrevet både tekst og musikk selv.

Buene valgte å skille musikk og tekst i Blue Mountain, og teksten blir fremført av to skuespillere. Han mottok Edvard-prisen for verket i 2015. Mahler er en av flere komponister som blir sitert i Blue Mountain, fra sangen Ich bin der Welt abhanden gekommen, en av hans «Ruckert-Lieder».