Back to All Events

ROY LØNHØIDEN & STRENGER AV STÅL - Buckleys, Oslo

Denne aprilkvelden bringer med seg et musikalsk sus fra Finnskogen og Texas når Roy Lønhøiden og hans Strenger Av Stål er tilbake på Buckleys.

Det er få som lager plater som Roy Lønhøiden, også internasjonalt. Så velarrangert, tilbakelent og følsomt. En praktisk talt samlet norsk presse har gitt Roy sine soloalbum glimrende kritikker. Det femte albumet til den lavmælte musikeren fra Kongsvinger kom i april 2015 og ble raskt en kritikeryndling. “Du Spør Meg Om Sannhet” bærer i seg de samme melankolsk og poetisk betraktning av hverdagsmenneskers liv som i de første platene. Tanker rundt meningen med det vi omgir oss med og fyller sjela vår med. Enkelt, gjennomtenkt og fylt av poetisk melankoli over dystre tegn i tida. Plata er innspilt i Texas, og for første gang i karrieren har Lønhøiden tatt med seg sine sanger tilbake dit hvor han først fant inspirasjon for sin musikkstil.

Roys og hans mangeårige, musikalske samarbeidspartner, Elin Moen Rusten, ga i fjor ut deres første duettalbum, “Født I En Stall” – en stemningsfull og kritikerrost juleplate satt sammen av egenskrevne sanger på norsk, gjendiktninger fra amerikansk og svensk fortellertradisjon, samt et par tradisjonelle julesanger. 

Roy Lønhøiden trollbinder publikum med sine låter og historier – i skjæringspunktet mellom norske skillingsviser og amerikansk country/folk og blues har han funnet sitt eget uttrykk, solid forankret i en låtskrivertradisjon befolket av Hank Williams og Townes Van Zandt, Alf Prøysen og Stein Ove Berg.

Velkommen innom til en intim og stemningsfull aften!

http://www.facebook.com/RoyLonhoidenOffisiell

cc: 200,-

Earlier Event: April 20
Karpe Diem - Oslo Spektrum