Back to All Events

HOT CLUB DE NORVÈGE - Buckleys, Oslo

Hot Club de Norvège er et av Norges hotteste liveband og er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. De er kjent for de fleste fra radio og TV og har vært kontinuerlig på veien siden 70-tallet. De regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt, har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk og en unik sound. De turnerer over hele kloden og har samarbeidet med alle de store innen genre – fra Stéphane Grappelli til Jimmy Rosenberg, foruten artister som Vertavokvartetten, Nigel Kennedy, Andreas Öberg og Ulf Wakenius.

Bandet ble dannet i 1979 og har gitt ut mer enn 25 kritikerroste plater. Allerede året etter oppstarten etablerte de Djangofestivalen i Norge og et par år senere Hot Club Records. De var pådrivere da Djangomusikken fikk sin internasjonale oppblomstring på 90-tallet og regnes nå blant Djangomusikkens originale pionerer. De har også blitt nominert og tildelt en rekke priser opp igjennom årene – og er i vårt syn en (inter)nasjonalskatt å regne!

Hot Club de Norvège live er en helt egen stemning, og repertoaret spenner fra utadvendt swing til inderlige ballader og en og annen sang. Stilistisk faller de mellom alle stoler, og det er kanskje noe av hemmeligheten bak Hot Clubs suksess?


Jon Larsen, gitar
Finn Hauge, fiolin/munnspill
Stian Vågen Nilsen, gitar
Svein Aarbostad, bass

http://www.facebook.com/hotclubdenorvege
https://www.youtube.com/watch?v=XEQyaNmuZgk

cc: 220,-