Back to All Events

Lura - Cosmopolite,Oslo

Lura er artistnavnet til Maria de Lurdes Pina Assunção, som er vokst opp i Lisboa i Portugal.

I 2004 ga hun ut albumet ”Di Korpu Ku Alma”, der hun for alvor utforsket de vest-afrikanske røttene sine. Albumet ble hennes internasjonale gjennombrudd, og ble bl.a. nominert som en av årets beste world music-utgivelser av BBC. The Independent skrev alt den gangen: “When her international career gets going, this girl will fill stadiums.” I 2006 kom hun for første gang til Cosmopolite.

I 2010 ga plateselskapet Lusafrica ut ”The Best of Lura”, som bl.a. inneholdt en duett med Cesaria Evora. Lura har også hyllet Cesaria Evoria med sangen “Nós Diva”, og har ellers medvirket på utgivelser med bl.a. Bonga, Tito Paris, Paulo Flores og Paulino Vieira. I nyere tid har hun bl.a. gitt ut soloplatene ”Eclipse” (2009) og ”Herança” (2015). På den sistnevnte utforsker hun nok en gang sin kreolske bakgrunn, med en samling sanger som har blitt omtalt som ”vibrant and tremendously danceable”.

Selv oppsummerer Lura livet sitt slik: “My career has been a continual surprise to me since I discovered my voice in my teenage years up until now. I take it one day at a time, but I’ll be a singer for the rest of my life.” Det er denne ektefølte kjærligheten til musikken som har gjort henne til en av de mest populære og omtalte artistene fra Kapp Verde i nyere tid.

Mer info:
http://www.cosmopolite.no/program/cosmopolite/2017/april/lura

Later Event: April 22
SOUP - Gamla, Oslo