Back to All Events

Nikki Hill - Buckleys. Oslo

New Orleans-baserte Nikki Hill er influert av rhythm & blues- og soullegender som LaVern Baker, Etta James Ruth Brown, Otis Redding og Solomon Burke – men kan likevel ikke stemples som en ren retro-artist. Hennes tøffe stil låter moderne, selv om den er solid forankret i 50- og 60-tallets svarte R&B og rock’n’roll. I kjølvannet av suksessen til lignende artister som Amy Winehouse og Imelda May, er Nikki nå i ferd med å stake ut sin egen sti mot stjernestatus.

Som mange andre som har tråkket sine barnesko i de amerikanske sørstatene, ble grunnmuren for hennes musikkinteresse lagt i kirken. Født og oppvokst i Durham i North Carolina, begynte hun å synge i gospelkoret syv år gammel. Etter hvert ble tenåringsjenta stadig mer opptatt av rock’n’roll, i både eldre og nyere varianter – Little Richard, Nick Curran og AC/DC oppgis blant viktige inspirasjonskilder.

Nikki Hill begynte å opptre sporadisk i 2011, da hun som nygift flyttet til St Louis med sin gitarspillende ektefelle, Matt Hill. Den selvtitulerte debut-EPen ble sluppet sommeren 2012 og inneholdt fire egenkomponerte låter. En entusiastisk “undergrunns”-menighet var vekket og turnevirksomhet på begge sider av dammen fulgte. Hennes første full-lengdeplate, “Here’s Nikki Hill”, kom i 2013, etterfulgt av “Heavy Hearts, Hard Fists” høsten 2015.

“The fast-rising, hard-charging, 20-something, North Carolina born-and-bred singer Nikki Hill has more than earned her evocative ‘Southern Fireball’ moniker. This African-American rock & roll sister trades in resolutely old-school soul and R&B, and she does so with stunning measures of heat, grace and impressively flawless vocal technique.” – Jonny Whiteside, LA Weekly

“Channels such rhythm and blues greats as LaVern Baker, Etta James and Ruth Brown–with a little Sam Cooke and Solomon Burke thrown in for good measure. Hill is the real deal…steeped in gospel and soul, wrapped up in a punk rock DIY ethic.” – Time Out Los Angeles

“When you have a powerful Southern soul singer with a penchant for AC/DC, you know you’re going to get something badass…A talent not to be ignored. Hell, she packs so much power, she’ll never let you.” – PopMatters

http://nikkihillmusic.com/
http://www.facebook.comnikkihillmusic/
https://www.youtube.com/watch?v=AxcDibHxsRU (“Whole Lot Of Rosie”)

cc: 250,-/300,-

Foto: Aubrey Edwards