Back to All Events

ELLEN SOFIE HOVLAND & KNUT REIERSRUD - Buckleys, Oslo

Vi åpner med å sitere artistene: “Ellen Sofie Hovland og Knut Reiersrud har hatt ønske om å gjenforenes på scenen i lengre tid, og er lykkelige over å kunne vende tilbake til åstedet på Buckleys. De byr på gamle viser, helt nyskrevne viser, overraskelser og scenesnakk om løst og fast. Antakelig mest løst. I alle tilfeller tilbys en pause fra harde konfliktslinjer og støyende twitring, og et par timers overgivelse til det tvilende og håpefulle livet”.

Og slik føler vi det også her på huset - det er med en genuin lykke vi ønsker tilbake de to Spellemenn!
Det er nær to år siden forrige besøk, en opplevelse som fremdeles sitter igjen i kroppen.

Ellen Sofie Hovland (f.1979) platedebuterte høsten 2012 med “Vær Her For Meg” og ble med den nominert til Spellemannpris i kategorien “Tekstforfatter”.
Oppfølgeren “Skandinavisk Sjel” ble sluppet november 2014 og selv om den kom sent på banen ble hun denne gang Spellemann i “Viser”. Hovland raljerer godmodig over folkelige, snusfornuftige ”hustavler” om å leve nå og leve sterkt, hun synger om håpløst oppskrudde forventninger til utelivets gleder og om hvor dårlige vi skandinaver er på å gi følelsene luft. Men samtidig formidler hun kjærlighetssanger så sårbare og hudløse at man nesten må ha solbriller for å tørre å lytte til dem når andre er til stede.

Ellen Sofie sier selv at hun skriver viser med intensjon om å vekke egne assosiasjoner i lytteren, og håper det kan fungere som "brukskunst" – til trøst, glede og underholdning. Visene er en hyllest til poesien i det helt alminnelige liv. Hovland liker kanskje aller best å spille konsert, hvor samspillet med publikum løfter visenes innhold og betydning inn i nye dimensjoner.

Knut Reiersrud trenger vel ingen nærmere presentasjon. I over 30 år har han spilt sine gitarer på utallige scener og begeistret publikum – bokstavelig talt – verden rundt. Hans omgang med strengeinstrumenter – både musikalsk og visuelt – er å betrakte som en totalopplevelse.

Gå ikke glipp av denne – det er stor fare for gåsehud! Og – selv om det ikke høres sånn ut – gåsehud er bra for helsa! Og føles godt!

“Ellen Sofie er en av vår tids aller beste norske låtskrivere. Hun har en oppsiktsvekkende god observasjonsevne og er sterk både på tekst, melodi og framføring. Hennes særpregede stemme formidler på en helt egenartet måte de originale og sterke tekstene. Hun har en unik og betagende kombinasjon av sårbarhet og trygghet.” – kkv.no

“10 av 10 oppnåelige i NRK P1s Norsk på Norsk.”

“Å oppleve Ellen Sofie Hovland er helbredende for både hjerte, kropp og sjel. Dette er intet mindre enn en av de sterkeste og vakreste konsertopplevelsene undertegnede noensinne har hatt”
Kristian Rødvand, Rana Blad

http://www.ellensofie.no/
https://www.facebook.com/ellensofiehovland
http://www.knutreiersrud.no/

cc: 180,-/230,-