Back to All Events

La boheme - Den Norske Opera & Ballett


Stefan Herheims tolkning av Puccinis La bohème fikk den internasjonale operaverden til å vende seg mot Oslo. Nå er den sterke produksjonen endelig tilbake, med Marita Sølberg i rollen som Mimì.

La bohème handler om en gruppe unge kunstnere i 1840-tallets Paris, som nekter å akseptere livets harde realiteter: den kalde vinteren, fattigdom og sykdom.  I stedet flykter de inn i poetiske drømmeverdener. De skaper skjønnhet og nytt liv ut av det som tilsynelatende er kaldt og dødt. Slik takler de livet med sin nådeløse virkelighet, sin sorg og sin smerte. 

I Herheims produksjon dør ikke Mimì av tuberkulose, som hos Puccini, men av kreft. På den måten blir angsten, sorgen og desperasjonen vekket til live i vår tid.  Det blir også kjærlighetens kraft og menneskets evige skapertrang.  

Suksessproduksjon

Oppsetningen ble en stor suksess da den hadde sin første premiere i 2012 og fikk strålende anmeldelser i nasjonal og internasjonal presse. VG trillet terningkast 6 og NRK ba verden om å «Se opp!» Og verden så: «Herheim creates productions that are larger than life: intellectually charged but joyously theatrical», skrev The New York Times, mens det akademiske tidsskriftet The Opera Quarterly hyllet produksjonen ved å gi plass til fire forskjellige anmeldelser av den, skrevet av noen av verdens mest anerkjente operaforskere. 

En av 17 utsolgte forestillinger ble overført til kinosaler over hele landet. Forestillingen ble senere dokumentert i en DVD-innspilling, som ble kåret til en av «The Best Classical Music Recordings 2012» av The New York Times. 

Sangleken Mini-bohemer for barn
Gratis introduksjon en time før forestilling