Back to All Events

Førstereis - OSLO, CENTRALTEATRET


Kritikerroste Førstereis til Centralteatret

Førstereis har blitt omtalt som «en strålende teateropplevelse» og «en eventyrlig seilas» etter urpremieren på Den Nationale Scene i 2011. Nå leggerHelge Jordal ut på sin tredje turne med stykket om den misbrukte «tyskerungen» Martin, som rømmer til sjøs fra et guttehjem i Bergen i 1959, 15 år gammel.
Historien tar tilskueren med gjennom førstereisguttens første år til sjøs, hvor gutten blir mann. Førstereis er et tidsbilde, en fortelling om handelsflåtens store betydning for ungdom som ikke fant seg til rette på landjorden, om uteseilertiden etter andre verdenskrig – til oljen kom og forandret alt.

Morten Lorentzens historie om den norske sjømann – i Lasse Kolsruds regi – har fenget teaterpublikum over hele landet – over all forventning. Nå står Centralteatret for tur.

Spilles på Oslo Nye Centralteatret fra 16. mai 2017