Back to All Events

Sustain - Cornerteateret


Sustain
En feiring av livet – og en urovekkende og vakker konsert-forestilling om hele vårt livsgrunnlag. 

Komponistduoen Sagn har laget et musikalsk verk som tar for seg menneskets forhold til naturen. Sammen med det kunstneriske teamet har de utviklet en konsertforestilling som berø¬rer noen av de mest sentrale problemstillingene verden står ovenfor i dag. Temperaturen stiger, været blir stadig mer ekstremt, og avisene melder at havet innen 2050 vil inneholde mer plast enn fisk. 

Bodil Lunde Rørtveits mangfoldige stemme står sentralt, sammen med den allsidige perkusjo¬nisten Terje Isungset. Forestillingen er uten ord, men likevel meningsbærende, sterk og nær. Scenerommet er inspirert av Chris Jordans bilder av fuglekadavre med plast i magen, og bygget opp av fjær, bein og gjenbruksmateriale i plast. Dette danner også utgangspunktet for et unikt lydlandskap. Fem lekne musikere spiller på spesialbygde instrumenter av plast, samtidig som de manipulerer scenografien for å lage lyd. Gjennom et auditivt og visuelt univers vender vi blikket mot oss selv, og ser hvordan vi som enkeltmennesker og samfunn sammen skaper en felles fremtid.


SAGN
Bodil Lunde Rørtveit komposisjon, konseptutvikling, vokal
Jørn Lavoll komposisjon, konseptutvikling, tangenter, vokal

Terje Isungset perkusjon, vokal
Annlaug Børsheim strengeinstrumenter, vokal
Magnus Brandseth blåseinstrumenter, vokal
Vibeke Flesland Havre konseptutvikling, regi, dramaturgi
Silje Sandodden Kise konseptutvikling, scenografi, instrumentdesign, kostymedesign
Thorolf Thuestad lyddesign, instrumentdesign
Silje Grimstad lysdesign
Hans Kristian Senneseth instrumentdesign, instrumentbygging
Hjørdis Steinsvik produsent