Back to All Events

Carte Blanche: While they are floating - Studio Bergen


Carte Blanche: While they are floating
Med utgangspunkt i flyktningers personlige fortellinger tar Carte Blanche for seg asylproblematikken og menneskelige fornemmelser som smak, sanselighet og savn. 

Flyktninger blir ofte presentert som menneske-masser som kommer i store grupper. Men for hver enkelt asylsøker er det en personlig reise fylt av egne opplevelser, valg, erfaringer, minner og savn. Selv om reisen foregår i fellesskap med andre, er man også veldig alene – med ansvar for seg selv og sine hemmeligheter. Det er disse individuelle transitthistoriene Carte Blanche tør å bli fanget av i denne urpremieren. 

Forestillingen er koreografert av Hooman Sharifi, teatersjef for Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans. Han kom til Norge som enslig ung asylsøker fra Iran i 1988. Han interes-serer seg spesielt for kunstuttrykkene i krys¬ningspunktet mellom dans, teater og bildekunst. Sharifis bevegelsesspråk er fysisk utfordrende, intenst og kraftfullt og utforsker de dypere følelsene bak makt, politiske systemer og vold. 


Hooman Sharifi koreografi, konsept
Rikke Baewert koreografiassistent
Helge Sten musikk
Caroline Eckly, Judith Arupa, Noam Eidelman Shatil, Olga Stetsyuk, Anne Lise Pettersen, Guro Rimeslåtten, Ole Martin Meland, Daniel Garcia Mariblanca, Yousef Sbeih, Adrian Bartczak, Dawid Lorenc, Einar-Anton Nikkerud, Jack Lorentzen, Mathias Stoltenberg dansere

En samproduksjon mellom Festspillene i Bergen og Carte Blanche.