Back to All Events

Crescendo: Alisa Weilerstein & Jonathan Biss - Håkonshallen

Crescendo: Alisa Weilerstein & Jonathan Biss
Musikalsk gjensyn mellom gamle venner.

Cellist Alisa Weilerstein og pianist Jonathan Biss har vært venner siden tidlig i tjueårene, men sjelden hatt muligheten til å stå på scenen sammen. Under Festspillene får de gjenopplivet vennskapet – de to er også nye Crescendo-mentorer, og spiller flere konserter i ulike konstellasjoner med de unge kammermusikerne.

I Håkonshallen denne kvelden spiller de to verk av Schumann. Mellom disse fremfører Weilerstein og strykekvartetten Opus13 et av Boccherinis mest berømte verk, Kvintett i E-dur.

For å runde av kvelden fremfører fiolinist Guro Kleven Hagen «Erkehertug»-trioen sammen med Weilerstein og Biss. Beethovens pianotrio har fått dette navnet etter den østerrikske erkehertugen Rudolf, en av den romerske keiseren Leopold den andres sønner.

Alisa Weilerstein cello
Jonathan Biss piano

Guro Kleven Hagen fiolin

Opus13
Sonoko Miriam Welde fiolin
Edvard Erdal fiolin
Michael Grolid bratsj
Frida Tharaldsen Skaftun cello

ROBERT SCHUMANN (1810–1856)
5 Stücke im volkston, op. 102

LUIGI BOCCHERINI (1743–1805)
Kvintett i E-dur, op. 11, nr. 5, 

ROBERT SCHUMANN (1810–1856)
Fantasiestücke, op. 73

LUDWIG VAN BEETHOVEN (1770–1827) 
Pianotrio i h-moll, «Erkehertug», op. 97

Introduksjon kl 18:55–19:15

Crescendo er et mentorprogram for unge klassiske musikere i regi av Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo Filharmonien. Prosjektet støttes av Trond Mohn, Bettina Ford Jebsen, Hans Peter Jebsen, Sparebankstiftelsen DNB, Dextra Musica og Talent Norge.