Back to All Events

Nordvegen: Bekkjarvik - Bekkjarvik Havn

Nordvegen: Bekkjarvik

Mektige sus fra ærverdige Kongsfjellet. 

Bekkjarvik er en sentral havn i skips¬leia både nordover og sørover. De fire store gravhaugene på toppen av Kongsfjellet har i over tusen år ruvet som landemerker og ættesymboler for innseilende og forbipasserende, og er sterkt tilstedeværende i konserten i Hengjo. Det samme er forfatter og doktor i norrøn filologi Bergsvein Birgisson, som gir informative og underholdende beskrivelser av Nordvegen og livet langs leia til Ivar Bjørnsons og Einar Selviks musikk. 

På dagtid er alle invitert til å bli med på en historisk vandring tilbake til viking¬tiden, når det arrangeres familietur fra sentrum til «Kongsen» kl 12:00. Turen er gratis og varer ca. 2 t 30 min. 

Man kan også få historien inn med skje på et mer bokstavelig vis denne dagen: Festspillspisestedet Bekkjarvik Gjestgiveri serverer nemlig en spesiallaget meny inspirert av norrøn tid.

Bølgesus fra norrøn tid i nyskapende storverk. 

Skipsleia Nordvegen – opphavet til Norges navn – var i 3000 år det som knyttet Norge til verden og verden til Norge. Ivar Bjørnson (Enslaved) og Einar Selvik (Wardruna) tar oss med på en spektakulær reise langs denne leia, i en musikalsk kjærlighetserklæring til norsk kystkultur og norrøn historie. 

I konsertserien Nordvegen bygger Bjørnson og Selvik videre på suksessen Skuggsjá, som de komponerte til Grunnlovsjubileet i 2014. I hver havn som besøkes trekkes stedets unike historie, fra steinalderen til i dag, frem i ord og toner. Instrumenter fra vår egen tid kombineres med bukkehorn, lyre, tagelharpe og andre appa¬rater fra vår tidligste musikkhistorie, og på både hardt, mykt og kløktig vis blir vår norrøne tradi¬sjon flettet inn i samtiden. Lokale krefter, lokal identitet og ulike musikalske verker gjør hver forestilling helt egen. 

De prisdekorerte kunstnerne Bjørnson og Selvik danner med Nordvegen-konsertene et akus¬tisk og intimt utgangspunkt for det grandiose bestillingsverket Hugsjá, som urfremføres i Grieghallen onsdag 31. mai.

Einar Selvik sang, kraviklyre, diverse historiske instrumenter
Ivar Bjørnson gitarer, effekter, sang
Iver Sandøy trommer, perkusjon, sang
Silje Solberg hardingfele, sang
Håkon Vinje keyboard, sang

Et samarbeid med Agderforskning, Bekkjarvik Eiendom AS, Bekkjarvik Gjestgiveri, Hotel Ullensvang, Lysverket, Moster Amfi, Oseana Kunst- og Kultursenter og Solstrand Hotel & Bad, støttet av RFF Vestlandet. 

Støttet av Hordaland fylkeskommune

ANNET
De fleste Nordvegen-konsertene spilles utendørs. Publikum oppfordres til å kle seg godt.

TRANSPORT, PARKERING OG OVERNATTING
www.fib.no/arenaer