Back to All Events

Ibsens små djevler - Logen Teater

Ibsens små djevler
Musikalsk søken etter dramatikeren og lyrikerens indre. 

Henrik Ibsen var ikke videre kjent for å være en åpen person – heller tilbakeholden. De fleste kjenner hans store dramaer, uten at man dermed blir kjent med personen Henrik Ibsen. Men i hans lyriske diktning kan en finne spor. Selv omtalte Ibsen sine dikt som «de smaa djævle», og ville kanskje helst glemme noen av disse verkene fra tidlig i sitt forfatterskap fordi han mente de kunne røpe hans innerste liv. 

Diktene lever heldigvis videre, og skuespiller Lise Fjeldstad og pianist Håvard Gimse griper fatt i disse små djevler i en søken etter mennesket Henrik Ibsen. I en inntagende konsert¬forestilling går Fjeldstad løs på hans lyrikk med innlevelse, forskerblikk og fantasi, og Gimse bruker pianostykker av Edvard Grieg og Harald Sæverud for å belyse vår store dramatikers sinn.

Lise Fjeldstad tekstlesing
Håvard Gimse piano

Teaterdronning og tangenttrollmann i lyrisk samspill. 

Lise Fjeldstad og Håvard Gimse har begge liden¬skap for lyrikk. I to konsertforestillinger under Festspillene utforsker de og trekker nye og kanskje overraskende paralleller mellom noen av Norges største kunstnere gjennom tidene.