Back to All Events

Nordvegen: Os - Oseana Os Kunst og Kultursenter

Nordvegen: Os

Dypdykk i båtbyggerkunst og bronsealderen. 

Med tettheten av fornminner som strekker seg helt tilbake til eldre steinalder, samt tettheten av grav¬minner som ligger synlig fra sjøleia, tyder alt på at Os har både vært et viktig og strategisk sted i den gamle Nordvegen. Dette trekker Bjørnson og Selvik inn i forestillingen, sammen med stedets rike Oselver-tradisjoner, og lokal bergkunst fra bronsealderen. 

Forestillingen er delt i to uavhengige bolker: På Solstrand Hotel & Bad presenteres Os sin historie i foredrag og vandring kl. 17:00. Vandringen går fra Solstrand til Oseana, hvor selve konserten starter klokken 19:00. Vandringen er gratis og åpen for alle. Ved stor pågang gis publikum som har løst billett til konserten i Oseana fortrinnsrett. 

Det er mulig å parkere ved Oseana og ta skyssbåt fra Os kai til Solstrand kl 16:30.

Bølgesus fra norrøn tid i nyskapende storverk. 

Skipsleia Nordvegen – opphavet til Norges navn – var i 3000 år det som knyttet Norge til verden og verden til Norge. Ivar Bjørnson (Enslaved) og Einar Selvik (Wardruna) tar oss med på en spektakulær reise langs denne leia, i en musikalsk kjærlighetserklæring til norsk kystkultur og norrøn historie. 

I konsertserien Nordvegen bygger Bjørnson og Selvik videre på suksessen Skuggsjá, som de komponerte til Grunnlovsjubileet i 2014. I hver havn som besøkes trekkes stedets unike historie, fra steinalderen til i dag, frem i ord og toner. Instrumenter fra vår egen tid kombineres med bukkehorn, lyre, tagelharpe og andre appa¬rater fra vår tidligste musikkhistorie, og på både hardt, mykt og kløktig vis blir vår norrøne tradi¬sjon flettet inn i samtiden. Lokale krefter, lokal identitet og ulike musikalske verker gjør hver forestilling helt egen. 

De prisdekorerte kunstnerne Bjørnson og Selvik danner med Nordvegen-konsertene et akus¬tisk og intimt utgangspunkt for det grandiose bestillingsverket Hugsjá, som urfremføres i Grieghallen onsdag 31. mai.

Einar Selvik sang, kraviklyre, diverse historiske instrumenter
Ivar Bjørnson gitarer, effekter, sang
Iver Sandøy trommer, perkusjon, sang
Silje Solberg hardingfele, sang
Håkon Vinje keyboard, sang

Et samarbeid med Agderforskning, Bekkjarvik Eiendom AS, Bekkjarvik Gjestgiveri, Hotel Ullensvang, Lysverket, Moster Amfi, Oseana Kunst- og Kultursenter og Solstrand Hotel & Bad, støttet av RFF Vestlandet. 

Støttet av Hordaland fylkeskommune

ANNET
De fleste Nordvegen-konsertene spilles utendørs. Publikum oppfordres til å kle seg godt. 

TRANSPORT, PARKERING OG OVERNATTING
www.fib.no/arenaer

BILLETT
Billetter selges også hos Oseana Kunst- og Kultursenter
Pakker med overnatting og konsertbilletter: Solstrand Hotel & Bad
Skyssbåt Os kai v/Oseana–Solstrand: kr 50. Betales om bord.

Earlier Event: May 28
Ibsens små djevler - Logen Teater
Later Event: May 28
Jenny Strand - Parkteatret