Back to All Events

Crescendo: Weilerstein, Biss & unge solister - Håkonshallen

Crescendo: Weilerstein, Biss & unge solister
Crescendo-musikere i storslått mester-svenn-møte.

Cellist Alisa Weilerstein og pianist Jonathan Biss er nye Crescendo-mentorer i 2017. På denne konserten spiller de to amerikanerne sammen med solistene Guro Kleven Hagen, Eivind Holtsmark Ringstad og Kian Soltani, som alle har rukket å bli favoritter hos festspillpublikummet, og kammergruppen Opus13, ledet an av fiolinist Sonoko Miriam Welde. Disse unge musikerne er deltakerne i det ambisiøse mentorprogrammet, og setter sitt preg på årets program.

Repertoaret denne kvelden er hentet fra 1800-tallet og senromantikken, fra Schönbergs dramatiske Verklärte Nacht, til den uvanlige besetningen av Arenskijs strykekvarett for to celloer. De runder av med Dvo?áks kvintett, som henter inspirasjon fra tsjekkisk folkemusikk.

'Look, how brightly the universe shines! Splendour falls on everything around'
— FRA DIKTET VERKLÄRTE NACHT AV RICHARD DEHMEL

Alisa Weilerstein cello
Jonathan Biss piano

Guro Kleven Hagen fiolin
Eivind Holtsmark Ringstad bratsj
Kian Soltani cello

Opus13
Sonoko Miriam Welde violin
Edvard Erdal violin
Michael Grolid viola
Frida Tharaldsen Skaftun cello

ANTON ARENSKIJ (1861–1906)
Strykekvartett nr. 2, op. 35

ARNOLD SCHÖNBERG (1874–1951)
Verklärte Nacht, op. 4

ANTONÍN DVO?ÁK (1841–1904)
Pianokvintett nr. 2, op. 81

Crescendo er et mentorprogram for unge klassiske musikere i regi av Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo Filharmonien. Prosjektet støttes av Trond Mohn, Bettina Ford Jebsen, Hans Peter Jebsen, Sparebankstiftelsen DNB, Dextra Musica og Talent Norge.

Introduksjon kl. 18:55–19:15