Back to All Events

Det Norske Solistkors Oslo-serie 2017: "PLYM-PLYM" - Universitetets Aula, Oslo

Det Norske Solistkor har en unik posisjon i norsk kulturliv. Koret har gitt over to hundre urframføringer, hvorav over sytti verker av norske komponister. Det Norske Solistkor ble etablert i 1950 av Norsk Solistforbund med det formål å være et eliteensemble med de høyeste kunstneriske mål for framføring av kormusikk. Korets første dirigent var Knut Nystedt som ledet koret i 40 år. I 1990 overtok Grete Pedersen som dirigent, og hun er fortsatt engasjert som kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor.

Sangerne i Det Norske Solistkor er høyt utdannede, håndplukkede utøvere som alle er potensielle solister i ulike sjangere. Koret har gjensidige intensjonsavtaler med 26 freelancesangere. Disse sangerne har forpliktet seg til å prioritere Solistkoret i en gitt periode, på samme måte som koret forplikter seg til å prioritere dem ved nye prosjekter og oppdrag. Det gir oss en fleksibel besetning hvor vi kan variere antallet sangere alt etter hvilken musikk som skal fremføres. Dette fører til at koret blir både fleksibelt og stabilt, og vi oppnår slik det som alltid er vårt mål: best mulige musikalske resultater.

Det Norske Solistkor gjør konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, ballsaler og bussgarasjer. Det er stadig ungt og søkende, med et våkent øre for nyskrevet musikk og mot til å sette den på repertoaret. Samtidig er koret fundert på klassikere i den nordiske og internasjonale korlitteraturen.