Back to All Events

London Sinfonietta - Håkonshallen

London Sinfonietta

Et kinderegg av en konsertopplevelse. 

Ingen gjør nyere repertoar som London Sinfonietta. Komponister som Arvo Pärt, Karlheinz Stockhausen, Philip Glass, Iannis Xenakis, Kaija Saariaho, György Ligeti og Steve Reich har skrevet verk til ensemblet. Sammen med Reich gjorde de også stor suksess under Festspillene i 2015. 

At this concert the London Sinfonietta perform Kaija Saariaho's violin concerto Graal Théâtre. The Finnish composer is the 2017 Festival Composer and Artist in Residence, and her music will be performed at a number of events. The violin concerto will be presented in a new version created in collaboration with director Aleksi Barrière. The soloist is Peter Herresthal, known for his intepretations of contemporary concertos with orchestras and ensembles worldwide.

På programmet står også en urfremføring av et bestillingsverk signert den norske komponisten Eivind Buene. Solister her er de unge musikerne Guro Kleven Hagen, Eivind Ringstad Holtsmark og Kian Soltani, som alle har rukket å bli favoritter hos festspillpublikummet. 

Konserten er en del av markeringen av Norsk komponistforenings 100-årsjubileum. Programmet for denne konserten vil bli oppdatert med flere verk.

"If I were the British Government I would declare the London Sinfonietta a National Treasure ... Long may they continue to make new music!" 
– KOMPONIST STEVE REICHLondon Sinfonietta
Pierre-André Valade dirigent

Peter Herresthal fiolin

Guro Kleven Hagen fiolin
Eivind Holtsmark Ringstad bratsj
Kian Soltani cello

EIVIND BUENE (1973–)
Bestillingsverk

KAIJA SAARIAHO (1952–)
Graal Théâtre

Pause

Flere verk annonseres senere. 

Introduksjon kl 18:55

Støttet av FINNO og Norsk-finsk kulturfond. 

Crescendo er et mentorprogram for unge klassiske musikere i regi av Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo Filharmonien. Prosjektet støttes av Trond Mohn, Bettina Ford Jebsen, Hans Peter Jebsen, Sparebankstiftelsen DNB, Dextra Musica og Talent Norge.